I skoleåret 21/22 søsætter Dansk Forfatterforening i samarbejde med de pædagogiske læringscentre (PLC’er) på en række danske folkeskoler projektet ”1 år med tegneserier”.

Når skoleklokken ringer ind i det nye skoleår, er det nye projekt “1 år med tegneserier” skudt igang. 

Formålet med projektet er at undersøge hvorvidt tegneserier kan være med til at fasthold læselysten på mellemtrinet i folkeskolen. I projektet skal der både læses og skrives tegneserier i henholdsvis dansk og billedkunst og på den måde være et både sjovt og kreativt forløb. Det skriver Dansk Forfatterforening på deres hjemmeside

Under forløbet vil der sammen med forfattere og illustratorer blive afholdt workshops og sidst på skoleåret vil der være elevudstillinger og evaluering.

Det er kendt igennem flere undersøgelser, at det særligt er omkring 5. klassetrin, at konkurrencen fra andre former for underholdning bliver hård og derfor håber man med projektet, at kunne forbedre læselystens vilkår. 

Projektet er et pilotprojekt og vil foregå på syv skoler sammen med ni forfattere og illustratorer og starter som nævnt i det kommende skoleår.

Du kan læse mere og følge med i projektet her 

Kilde: Dansk Forfatterforening