Sådan blev jeg Rasmus Brohave er en bog skrevet af den 19-årige youtuber Rasmus Brohave. I bogen fortæller Rasmus om sin barndom, om at vokse op med voldsom eksem, og bare alt i alt Rasmus’ …

Sådan blev jeg Rasmus Brohave er en bog skrevet af den 19-årige youtuber Rasmus Brohave. I bogen fortæller Rasmus om sin barndom, om at vokse op med voldsom eksem, og bare alt i alt Rasmus’ youtubehistorie.

Rasmus Brohave er en 19-årig youtuber fra Svendborg. Med over 200.000 faste følgere på sin youtubekanal er Rasmus en af de mest kendte youtubere i Danmark. Med over 1,4 millioner stemmer blev Rasmus i september 2016 kåret som årets youtuber til det store awardshow Guldtuben. Rasmus har desuden også en app, hvor du kan følge med bag facaden.

Bogen er baseret på Rasmus’ barndom og nogle historier fra nutiden. Den er fyldt med billeder og facts, som selv de største Brohave-fans ikke ved. I Sådan blev jeg Rasmus Brohave kommer du helt tæt på, hvad der skete da Rasmus blev kåret til Årets youtuber til guldtuben i september. Udover det kan du møde Rasmus´ Youtube-venner. I bogen har Rasmus også selv interviewet TV-værten Jacob Riising.

Jeg vil sige, at jeg lidt mangler en rød tråd i bogen, og jeg kunne nok godt have tænkt mig, at det måske var i kronologisk rækkefølge.

Selvom Rasmus er en dreng eller mand for den sags skyld, er bogen skrevet så både drenge og piger i alderen 10-16 år kan læse og forstå den.

Det her er den fjerde bog skrevet af en youtuber jeg læser, og jeg vil sige, at nogen var bedre end andre. Det virker lidt som om, at Rasmus kun skulle skrive en bog, fordi alle de andre gjorde det! Astrid Olsens bog “Tro på dig selv og din stil” havde budskabet at tro på sig selv og gå i det tøj du vil. Men jeg kan bare ikke rigtig se en mening i, at Rasmus skulle udgive en bog.

Rasmus Brohave: Sådan blev jeg Rasmus Brohave. Carlsen, 2017.