Skaberen af Game of Thrones, George R.R. Martin starter som screenwriter på ikke mindre end fem nye TV-spin-offs. Arbejdet med de nye TV-serier har skubbet den stærkt ventede bog Winds of Winter ned på prioritetslisten.

Mange fans sukker efter Winds of Winter, bog nummer syv i serien ‘A Song of Ice and Fire’ (En sang om Is og Ild) af George R. R. Martin. Bogen var oprindelig sat til at udkomme i 2016, men blev udskudt til 2017. Det er seks år siden A Dance with Dragons (En dans med Drager) udkom, og sidenhen har den populære HBO serie overhalet bøgernes handling. Nu er forlydende fra en artikel i The Guardian at bogen måske atter udskydes, for forfatteren bag har landet et nyt tv-projekt. Martin er travl, og selvom Winds of Winter lader vente på sig, er den ikke lagt på hold.

“Jeg arbejder stadig på Winds of Winter, og jeg bliver ved til den er færdig” skriver han på sin blog. “Jeg tilstår, at jeg ville ønske jeg kunne klone mig selv, eller finde en måde at presse flere timer ind i en dag, eller en måde at klare mig uden søvn. Men tingene er som de er, og jeg bliver ved at jonglere alle projekterne” tilføjer han. Listen over projekter tæller: Winds of Winter, fem nye TV-programmer for HBO og fire nye bøger i Wild Cards serien. 

Det nye projekt har også hjemme i Westeros, men er sat i en anden tid, som fire forhistoriske spin-offs. 

“Vi taler om nye historier i det samme univers og samme verden jeg skabte til En Sang om Is og Ild,” fortæller han. Serien behandler således helt nye karakterer og følger ingen af de karakterer, der stadig lever i bøgerne og serien. Projektet har været igang siden 2016, og sammen med et team af manuskriptforfattere, er de nu ifærd med at arbejde på screenplays til pilotepisoderne.

Frustrerede fans finder næppe trøst i Martins mange nye projekter. Selvom HBOs serie må klassificeres som en kæmpe succes, er det stadig bøgerne og den videre handling, der trækker mest i de dedikerede fans, og de mange TV projekter trækker Martin væk fra manuskriptet. Det er dog ikke sikkert, at de nye bøger i Wild Cards serien bliver lavet til serier.

“Hvor mange piloter der bliver optaget, og hvor mange serier der kommer ud af det, er endnu uvist,” tilføjer han.

Den femte bog i serien, A Dance with Dragons, blev udgivet i 2011 efter fem års pause. Serien blev lanceret i 1991 og er inspireret af Rosenkrigene og Walter Scotts episke Ivanhoe. Selvom serien oprindeligt var tænkt som en trilogi, valgte forfatteren at udvide den til syv bind. Den sidste bog i serien bærer titlen A Dream of Spring.