Blake Chrouch har ikke tidligere været udgivet på dansk, men mange vil alligevel kende ham, som forfatteren til Wayward Pines-serien. Nu har Gyldendal fået fingre i hans seneste bog – Dark Matter – og udgivet den på dansk. Og ifølge denne skribents personlige mening, har Gyldendal gjort lidt af et scoop!

6 ud af 6 gyldne bøger

Dark Matter er en forrygende thriller, med en smule science fiction smidt ind. Du behøver dog ikke være sci-fi-fan, for at blive grebet af Dark Matter.

Hovedpersonen, Jason Dessen, opgav for 15 år siden en karriere som eksperimenterende fysiker, for at få mere tid til sin familie. En aften går han ud for at være med til at fejre, at en gammel studiekammerat har fået tildelt en fornem forskerpris. På vej hjem bliver Jason overfaldet, bagbundet og bedøvet med ketamin. Da han vågner op igen, er hele hans verden forandret – han er pludselig en kendt fysiker, han er ikke længere gift, hans søn er åbenbart aldrig blevet født – men han selv er den samme.

Hvad hvis alle de stumper af overbevisninger og hukommelse der udgør den jeg er – min profession, Daniela, min søn – ikke er andet end tragiske fejludladninger i den grå hjernemasse mellem mine ører? Vil jeg blive ved med at slås for at være den mand jeg tror jeg er? Eller vil jeg fornøgte ham og alt det han elsker, og påtage mig den rolle som den her verden mener jeg skal være?

Og det er bare starten på historien. Her starter en vild og skræmmende jagt på sandheden – ja, selve virkeligheden. Over den næste måned må han kæmpe for livet og forstanden, i forsøget på at få sin familie, og sin tilværelse, tilbage. Som læser bliver man konfronteret med spørgsmålet; hvordan ville mit liv se ud, hvis jeg havde taget andre valg? Og man føler vandviddet og paranoiaen trænge sig på.

Dark Matter er virkeligt velskrevet og gribende. Personerne i bogen er overbevisende beskrevet, og man identificerer sig hurtigt med hovedpersonen, som må gå så mange utrolige oplevelser igennem. Selvom der er mange utrolige og bizarre begivenheder og steder, lever man sig så meget ind i historien, at hele virker troværdigt, og bogen er oprigtigt svær at lægge fra sig.

Denne læser vil give en varm anbefaling – 6 af 6 mulige.

Vejledende salgspris er kr 249,- men ifølge Bog-Pris.dk, kan du få den leveret til døren (i skrivende stund) fra kr 190,-

God fornøjelse!