Anmeldelse på baggrund af anmeldereksemplar modtaget fra forlaget Gyldendal.
Forestil dig det her arbejde: Du er inviteret med på et eksklusivt og luksuriøst krydstogt, hvor du blot skal spise, drikke og nyde og så skrive om …

Anmeldelse på baggrund af anmeldereksemplar modtaget fra forlaget Gyldendal.

Forestil dig det her arbejde: Du er inviteret med på et eksklusivt og luksuriøst krydstogt, hvor du blot skal spise, drikke og nyde og så skrive om det hele til et rejsemagasin.

Forestil dig så derefter, at du den første nat vågner af støj fra nabokahytten og ser en person blive smidt over bord fra altanen! Det er, hvad der sker for Lo Blacklock, der er journalist på et rejsemagasin. Og ikke nok med det – da hun slår alarm, får hun at vide, at ingen savnes ombord, hverken blandt passagerer eller besætning, og nabokahytten står i øvrigt tom, på grund af et sent afbud.

Er Lo ved at blive tosset? Lige inden afrejse var hun selv offer for et indbrud i sit hjem, og hun har sovet dårligt lige siden og havde desuden fået en del at drikke den aften. Men hun har jo også mødt og snakket med kvinden i nabokahytten, som alle ellers påstår stod tom.

Hvem kan Lo stole på? Hun bliver pludselig ret bange for at være ombord og frygter for sin egen sikkerhed.

Kvinden i kahyt nr. 10 lægger stærkt ud og jeg havde høje forventninger. Det er, i passager, god underholdning, men historien mistede pusten undervejs og jeg blev utålmodig for at komme videre. Den tager dog fart igen til sidst, hvor min nysgerrighed blev vagt og jeg bare måtte vide, hvad der foregår. Og hvad der foregik, havde jeg heller ikke regnet ud!

Det er et fint plot, men persongalleriet er så klichéfyldt, grænsende til utroværdigt, og fortællingens hovedperson trænger heller ikke helt igennem, og jeg er en smule skuffet. På forsiden beskrives bogen som en blanding mellem Agatha Christie og Pawla Hawkins og det synes jeg ikke, at den kan bære.

Det er en fin og hurtigt læst sommerferiebog, men ikke en stor læseoplevelse.

Ruth Ware, Kvinden i kahyt nr. 10, Gyldendal, juni 2017, 368 sider.