Jeg elsker København. Og jeg elsker at tage på storbyferie i London, Prag, Paris, Dublin eller en anden interessant storby. Og jeg tager gerne mine børn med, selvom de faktisk oftest hellere vil på charterrejse …

Jeg elsker København. Og jeg elsker at tage på storbyferie i London, Prag, Paris, Dublin eller en anden interessant storby. Og jeg tager gerne mine børn med, selvom de faktisk oftest hellere vil på charterrejse med svømmepøl og slush ice.

Min mand forbereder sig altid ved at spørge venner om hvad de anbefaler man skal se og googler sig til resten. Mig derimod jeg fordyber mig i rejsebøger og er især glad for serien 111 steder du skal se fordi den serie ofte har fokus på de lidt oversete steder og dermed steder, der ikke dukker op som de første bud, når man fx googler “steder at se i København med børn”. Derfor blev jeg også glad, da jeg fik 111 steder for børn i København som du skal se.

Bogen byder både på indendørs og udendørsaktiviteter. Og her er noget for enhver smag, hvad enten du og dine børn er til bevægelsesture eller mere stillesiddende aktiviteter. Noget er gratis, andet kræver entré. Noget kan du besøge hele året, andet skal planlægges, da det finder sted på konkrete datoer fx. Copenhagen Pride og Bogforum eller er årstidsbestemt som fx. at plukke jordbær eller at stå på skøjter ved Frederiksberg Runddel.

De 111 steder befinder sig ikke alle indenfor Københavns kommunegrænse. Du har også mulighed for at smutte ud på Vestegnen, hvor jeg især vil anbefale dig at besøge De glemte kæmper. Guidebogen peger også på muligheden for at besøge en bondegård i Lynge, Frilandsmuseet i Lyngby eller Ejbybunkeren i Ejby, det sidste tror jeg kunne være noget for min mand og vores to drenge på 11 år og 15 år.

Bogen er fyldt med gode fotos og ved hver anbefaling af udflugtsmål er der angivet åbningstider, adresse, hjemmeside etc., så man nemt kan finde stedet.

Bogen er ikke kun til besøgende i København, der kommer langvejsfra. Bogen er i lige så høj grad til dig, der bor i København eller omkring København og som gerne vil have inspiration til de næste udflugter med dine børn. For der vil helt sikkert være forslag i bogen, du gerne vil besøge eller genbesøge. Personligt har jeg lyst til at genbesøge Cisterne på Frederiksberg. Af nye oplevelser har bogen inspireret mig til at besøge Vikingebroen mellem Albertslund og Høje Taastrup og Ordrupgaards Kunstpark og legeplads, hvor man må kravle i kunsten!

Selvom jeg forestiller mig at kende København ret godt, er der alligevel overraskelser i bogen. Måske er der også det for dig? God tur rundt i København og omegn! Med denne bog har du mulighed for at skrue nogle gode udflugter sammen!

Der findes efterhånden en del bøger i denne glimrende serie. Vi har fx anmeldt Rom-udgaven, klik for at springe til anmeldelsen. Af andre populære destinationer i serien kan blandt andet nævnes: Paris, New York, Lissabon, Berlin, London og Den jyske Vestkyst.

Der findes også en voksenudgave til København, som jeg har benyttet mig af flere gange, når jeg har skulle planlægge længere gåture i hovedstaden med min jyske kusine under armen.

Simon Kratholm Ankjærgaard, Vibe Skytte & Tina Røssel, 111 steder for børn i København som du skal se, Fotograf Piet Simonsen, December 2019, 239 sider, Forlaget Frydenlund.