Kan litteraturhistoriestuderende på Aarhus Universitet inspirere gymnasiestuderende og dele deres glæde for litteratur? Det er håbet, når LitLab finder sted 4. november på Dokk1 i Aarhus.
Den 4. november inviterer Aarhus Kommunes Biblioteker og Litteraturhistorie på Aarhus Universitet seks gymnasieklasser til LitLab. Her skal de universitetsstuderende undervise gymnasieeleverne, som kan prøve kræfter med selv at skrive, bygge en bog eller lytte til oplæsning af unge lokale forfattere. Det skriver arrangørerne i en meddelelse.
Programmet byder blandt andet på oplæsning af digter og dramatiker Elias Sadaq og eleverne Eik Madsen og Vigga Rau Ibsen fra forfatterskolen for børn og unge på Aarhus Medie- og billedskole. Derudover vil der være en række aktiviteter undervejs, hvor gymnasieeleverne blandt andet kan prøve kræfter med en skriveworkshop om “det vilde ord”, en workshop om at træde ind i (gyser)litteraturens verden med sanserne først og en mulighed for at bygge sin egen bog med bogbinding og linoleumstryk.
– LitLab er et flerårigt samarbejde med Litteraturhistorie på Aarhus Universitet. Ambitionen er at gøre biblioteket til en platform, hvor de studerende kan øve og teste deres formidlingskompetence. Samtidig giver de studerendes kreativitet, viden og nye perspektiver os på biblioteket inspiration til vores formidling her på biblioteket, forklarer Lise Kloster Gram, medarrangør og litteraturkonsulent for Aarhus Bibliotekerne og fortsætter:
– I år går vi skridtet videre og inviterer 200 gymnasieelever til at træde ind i laboratoriet og deltage i alle de formidlingsaktiviteter, som de studerende har designet. Jeg glæder mig meget til en hel dag med fokus på glæde ved litteratur foldet ud fra de studerende til eleverne i gymnasiet.
Programmet løber fra klokken 10.00-15.00.
Foto: Element5 Digital / Unsplash