Instagramprofilerne @bogdoktor og @ordharmoni er i weekenden værter for en ny omgang #EtDøgnMedBøger.

På Instagram afholdes der i denne weekend et online læseevent, når @bogdoktor og @ordharmoni atter byder velkommen til #EtDøgnMedBøger, der afholdes hver tredje måned på det sociale medie.

– Hver gang er der over 200 profiler, der deltager. Nogle er blot med i et par timer, mens cirka 50 deltagere holder sig vågen hele døgnet for at læse sammen, skriver Amanda, der står bag @bogdoktor, til Bogmarkedet og tilføjer: – Det online læseevent samler hundredvis af læsere landet rundt, der alle har én ting tilfælles: læseglæde og læselyst.

– Det handler selvfølgelig om at få læst en masse bøger, men undervejs i læsedøgnet er der også forskellige aktiviteter man kan være med i, hvis man ønsker at engagere sig i det hyggelige fællesskab: værterne er online alle 24 timer med læsesprints på YouTube, hvor de sidder på kamera og læser og chatter med deltagerne. Der er bingoplader, foto-udfordringer og en fællesbog, fortæller Amanda om eventet.

– #EtDøgnMedBøger er en weekend, hvor læsningen og bøgerne er i fokus, men det er også en weekend fyldt med muligheder for at opleve et helt unikt fællesskab eller få sig en ny bogven, slutter Amanda og fortæller samtidig, at alle er velkomne uanset om man er med få eller alle timer.