Traditionen tro præsenterer danske forlag deres efterårs- og juleprogram hos os. Leila Vestgaard fortæller.

Hvordan ser efterårets udgivelsesprogram ud hos jer – sådan i grove træk?

”Vi er et nyetableret forlag, der har fokus på non-fiktion, fortællinger fra virkeligheden, kort sagt.

Dette efterår byder hos os på to biografiske beretninger; Skuespiller og satiriker Mette Horn debuterer som forfatter med ‘Flueben’, som er iagttagelser og indrømmelser fra et mellemlangt levet liv. Om det fine ved alt det, der ikke går lige efter planen, om tvivl og tro, forældreskab, kunsten at blive ældre og kærlighed, blandt andet. Fortalt med humor, indsigt og eftertanke.

Derudover har journalist Anders Ryehauge i et halvt år fulgt i hælene på Zentropas grundlægger, Peter Aalbæk Jensen. Det er der kommet portrætbogen ‘Peter Aalbæk skaber sig’ ud af. Den giver et anderledes blik på en usædvanlig mand og figur i dansk kulturliv, som i de senere år har lagt sit liv temmelig meget om.

Derudover udgiver vi en samtalebog med Ghita Nørby og Ulla Terkelsen, som vi er virkelig glade for at have landet, og en fotografisk fortælling af udenrigskorrespondent Rasmus Tanholdt og fotograf Anders Bach, der har form af en række nedslag fra de rejser i krigs- og katastrofeområder, de to har rejst sammen i.

Endelig dykker vi ned i kærlighedens univers med, synes vi selv, en lille kulturhistorisk perle, der har titlen ‘Er der nogen?’ Det er et udvalg af autentiske kontaktannoncer, der tegner et billede af længsel, ensomhed og mod som universelle størrelser, genkendelige på tværs af alt det, der ellers adskiller os fra hinanden.”

   

Hvilke udgivelser venter I jer mest af? 

”Det er jo på en måde som at skulle vælge mellem sine børn – med andre ord: umuligt. Men da der trods alt ikke er tale om børn, men om bøger, kaster vi os ud i øvelsen.

Vi forventer os meget af Rasmus Tantholdts og Anders Bachs fotografiske fortælling ‘Det vi så’. Det er blevet en rørende og vigtig bog, synes vi.

Vi er også meget glade for forlægger Leila Vestgaards egen lille mandelgaveudgivelse, ‘Er der nogen?’ Det er superkomprimerede menneskeskæbner, fyldt med både humor og længsel.

Endelig ser vi også frem til Ghita Nørbys og Ulla Terkelsens samtalebog ‘Den eneste gyldige grund til ikke at møde op er, at du er død’. De to koryfæer er både sjove, bramfri, modige, kloge og ærlige.” 

 

Vi interviewede holdet bag 28B for nogle måneder siden om at starte som nyt forlag.

Foto: Holdet bag bag 28B, v-h: Thomas Kristensen, Leila Vestgaard og Andreas Fugl Thøgersen. Fotograf: Søren Kierkegaard.