De 3 nye bøger i serien om Lille Bi, skrevet af Eva Wulff, er Lille Bi og den underjordiske, Lille Bi møder et uhyre og Lille bi og det meget store regnvejr. I alle 3 bøger følger vi hovedpersonen Lille Bi, som er en nysgerrig og undersøgende lille bi. Han løber generelt ind i lidt […]
The post 3 bøger om Lille Bi af Eva Wulff first appeared on Bogrummet.

De 3 nye bøger i serien om Lille Bi, skrevet af Eva Wulff, er Lille Bi og den underjordiske, Lille Bi møder et uhyre og Lille bi og det meget store regnvejr. I alle 3 bøger følger vi hovedpersonen Lille Bi, som er en nysgerrig og undersøgende lille bi. Han løber generelt ind i lidt problemer, bliver fx. fanget i et edderkoppespind og er tæt på at blive ædt. I alle 3 bøger møder han forskellige andre insekter og dyr undervejs i historien, både nogle som børnene kender i forvejen, som en myrer og en edderkop, men også nogle der sikkert vil være nye for nogle børn, som målerlarven, der er den som Lille Bi går til, når han har brug for at vide noget. Vi støder også på forskellige vejrfænomener i bøgerne som fx tåge og voldsom regn. Ligesom den underjordiske der laver små jordbunker, naturligvis viser sig at være en muldvarp. Altså nogle fine og vedrørende emner, der helt sikkert underbygger børns naturlige nysgerrighed.

 

Bøgerne skulle egne sig for børn mellem 2 og 4 år og jeg har læst bøgerne højt for Ville på 2 år og 4 mdr. I starten nåede vi aldrig slutningen af bogen, da bøgerne generelt er lidt lange til en 2-årig. Det står meget på hver siden og utålmodigheden efter at se hvad der sker på næste side er større en tålmodigheden til at høre selve historien. Derfor synes jeg måske at der er lidt for meget tekst på hver siden. Sætningskonstruktionerne er også lidt lange og kringlede til en 2 årig, men emnerne er bestemt noget der vedrører en to-årig. Edderkopper, uhyre og farlige ting med kløer. Ja tak. Så selvom bøgerne er lidt lange, har Ville alligevel valgt dem til godnatlæsning og nu begynder vi at kunne nå at få slutningen med. Og selvom lix tallet er højt til en 2-årig, er det også med til at udbygge både ordforståelse og ordforråd. Ville pegede, kort tid efter vi havde læst bøgerne første gang, på flere muldvarpeskud og ville have os til at se efter muldvarpen nede i jorden. 

Bøgerne er illustreret på alle sider med farvestrålende tegninger og Ville har været glad for at sidde og bladre i bøgerne og finde den store edderkop osv.

Alt i alt er mit indtryk af bøgerne at de nok ville egne sig bedre for en 3 end en 2-årig. De er simpelthen lige lidt for lange og svære for en på to at komme igennem. Men når det så er sagt har Ville jo alligevel fundet en hel del glæde i bøgerne efter at vi har læst dem nogle gange. Jeg vælger derfor at give bøgerne 3 ud af 5 stjerner.

 

Anmeldereksemplar.

Lån bogen på biblioteket

The post 3 bøger om Lille Bi af Eva Wulff first appeared on Bogrummet.