De nominerede til Kulturministeriets Forfatterpris og Illustratorpris for børne- og ungdomsbøger er nu fundet, skriver Kulturministeriet i en pressemeddelelse.
Indstillingsudvalgene har i alt udvalgt tre forfattere og tre illustratorer, som er med i årets kapløb om de to priser. Begge er de på 75.000 kr., og kulturminister Marianne Jelved overrækker priserne d. 16. april kl. 14.30 […]

De nominerede til Kulturministeriets Forfatterpris og Illustratorpris for børne- og ungdomsbøger er nu fundet, skriver Kulturministeriet i en pressemeddelelse.
Indstillingsudvalgene har i alt udvalgt tre forfattere og tre illustratorer, som er med i årets kapløb om de to priser. Begge er de på 75.000 kr., og kulturminister Marianne Jelved overrækker priserne d. 16. april kl. 14.30 i Kulturministeriet.

Til Forfatterprisen er de nominerede:
Rebecca Bach-Lauritsen: Ellens ark
Mette Hegnhøj: Ella er mit navn vil du købe det?
Tina Sakura Bestle: Skyggefugl

Bøgerne er indstillet af udvalget, som består af af Camilla Hübbe (Statens Kunstfonds Legatudvalg for Litteratur), Bodil Christensen (Selskabet for Børnelitteratur), Lea Reitel Høyer (Dansk Forfatterforening) og Anita Brask Rasmussen (Litteraturkritikernes Lav).

Til Illustratorprisen er de nominerede:
Cato Thau-Jensen: Børnenes Tusind og én Nat – flere historier
Mikkel Sommer: Men ikke i dag
Lars Gabel Carlsen: De vilde svaner

Bøgerne er indstillet af udvalget, som består af Bodil Nielsen (Statens Kunstfonds Projektudvalg for Billedkunst), Mai Misfeldt (Litteraturkritikernes Lav), Nina Christensen (Selskabet for Børnelitteratur) og Lars Vegas Nielsen (Dansk Forfatterforening og Tegnerne – Tegnerforbundet af 1919).

Kulturministeriets Forfatterpris for børne- og ungdomsbøger er blevet uddelt siden 1954, mens Illustratorprisen er blevet uddelt siden 1979.