Bogmarkedet sætter nu det sidste punktum for tema-serien om skrivekurser. Det gør vi med Trisse Gejls artikel, som gør os klogere på, hvorfor Creative Writing findes som universitetsfag.

Hører det praktiske fag Creative Writing overhovedet hjemme på de danske universiteter? Sådan lød det spørgsmål, Bogmarkedet i sidste uge stillede Københavns Universitets Kamilla Löfström og Martin Glaz Serup – og svaret var et entydigt, velfunderet ja.
Som et akademisk punktum for artikelserien om skrivekurser, får vi nu lov at bringe forfatter Trisse Gejls glimrende artikel om samme emne. 
Trisse Gejl underviser selv i faget skrivekunst på Syddansk Universitet, hvor litteraturprofessor Anne-Marie Mai i 2007 var den første til at indføre Creative Writing. I forbindelse med Mais 60-års fødselsdag, skrev Trisse Gejl den formentlig første danske artikel om Crative Writings berettigelse som universitetsfag. I ‘Hvorfor lander en albatros aldrig i æbletræet, ti minutter før man skal ud ad døren?’, går hun nuanceret og oplysende til diskussionen om, hvorfor det giver god mening at blande æstetisk praksis og teori. 
Læs artiklen her. 

Med dette indspark udefra afslutter Bogmarkedet temaet om skrivekurserne. Der tidligere artikler kan findes her:

Forfatterdrømme kan blive dyrekøbt fornøjelse
Oversigt over skrivekurser: Skrivekurser er populære som aldrig før, og den ene forfatter efter den anden springer ud som læremester i egen skole. Bogmarkedet undersøger fænomenet.
https://bogmarkedet.dk/artikel/forfatterdr%C3%B8mme-kan-blive-dyrek%C3%B8bt-forn%C3%B8jelse
 
Gladiatorskolen vil finde talenter
Den nystartede Gladiatorskole afholdt sine første kurser i efteråret 2014, og har fra start haft god vind i sejlene. Der mangler hverken talent eller interesse for kurserne, fortæller Gladiator-redaktør Jakob Sandvad.
https://bogmarkedet.dk/artikel/gladiatorskolen-vil-finde-talenter
 
Forfatterformand roser Gladiator for talentudvikling
Gladiatorskolen er ”tre fluer med et smæk,” siger Jakob Vedelsby, som er imponeret over nytænkningen på Forlaget Gladiator. 
https://bogmarkedet.dk/artikel/forfatterformand-roser-gladiator-talentudvikling
 
“Det er ligesom at være verdensmester i at løbe én meter. Man er stadig verdensmester.”
Testrup Højskole huser både forfatterskoleaspiranter og folk helt uden ambitioner om en professionel karriere. Men hvis man kan få dem alle til at føle sig som verdensmestre, er det succes nok i sig selv, siger underviser og forfatter Christian Dorph.
https://bogmarkedet.dk/artikel/det-er-ligesom-v%C3%A6re-verdensmester-i-l%C3%B8be-%C3%A9n-meter-man-er-stadig-verdensmester

Praktisk skrivning indtager teoriens højborg
Den voksende interesse for skrivekurser har endelig ramt universiteterne, hvor grænsen mellem akademia og skrivning måske er ved at blive udvisket. 
 https://bogmarkedet.dk/artikel/praktisk-skrivning-indtager-teoriens-h%C3%B8jborg