Overgangen fra opstartsvirksomhed til international spiller betyder, at Mofibo omstrukturerer i topledelsen, mens flere nye udviklere ansættes længere nede i organisationen.  

Der blæser nye vinde i Mofibo, som mandag meddelte, at endnu en direktør fratræder sin stilling. Det er direktør for indholdsudvikling Karen Westman Hertz, som efter ”en gensidig aftale” forlader Mofibo. 
Forrige uge var det Mofibos udviklingsdirektør, Anders Blauenfeldt, som kunne meddele, at han forlader abonnementstjenesten ved årets udgang til fordel for et direktør-job i TV2.
Årsagen skal ifølge adm. direktør Morten Strunge findes i og med, at Mofibo er ved at omorganisere sig i overgangen fra at være opstartsvirksomhed til at være en international spiller. Og dermed sætter Mofibo endnu mere fokus på produkt og eksekvering, lyder det.
”I opstartsfasen skal man lære en masse ting og ligesom ’finde formlen’ til at drifte selskabet effektivt. Der er lagt et stærkt fundament i virksomheden nu, og vi skal til at brede forretningen mere ud – vi skal til at eksekvere. Derfor mander vi også op på de folk, der skal kode produktet og ikke på dem, der skal definere, hvad der skal kodes,” siger Morten Strunge til BogMarkedet.

Ledelsen slankes
Han fortæller samtidigt, at Mofibo netop nu styrker sit produkt-team ved at ansætte fire nye programmører, som skal ”sikre endnu mere eksekverings-power i denne del af virksomheden.”
I tiden som opstartsvirksomhed skulle Mofibo bygge alt fra bunden og arbejde med udviklingsprocesser – og det med meget få ansatte, beretter Morten Strunge. Nu råder den Christianshavn-baserede virksomhed over mere end 30 ansatte og er ved at bevæge sig ind i næste stadie, som hedder ’yderligere internationalisering.’
”Vi har derfor valgt at lave en større rokade, som slanker ledelsen men samtidig sikrer, at vi fokuserer de rigtige steder i forhold til vores 2016 strategi,” siger Morten Strunge og fortsætter:  
”I korte træk går planen ud på at intensivere vores internationalisering – at gå ind i flere markeder med Mofibo og at fortsætte væksten i både Danmark og Sverige. Vi har et mål om, at vi skal vækste med 100 procent næste år. Så det handler om at træde speederen i bundt i de markeder, hvor vi allerede er, og så på samme tid at kickstarte nye markeder.”

Fratræder i løbet af december
Ledelsen i Mofibo vil fremover bestå af Rasmus Jensen (chief operating officer), Mikael Friis (produkt direktør), Jørgen Gosvig (chief financial officer), Nathan Hull (direktør for business development) og Morten Strunge selv.
I direktionen er der altså ikke længere et sæde til Karen Westman Hertz. Hun har været en del af Mofibo siden april 2014 og kom fra en stilling som digital redaktionschef i Gyldendal. Nu fratræder hun altså ifølge aftalen med Mofibo i løbet af december måned.
”Karen har været med fra starten og har haft ansvaret for at udvikle og implementere hele vores content strategi, hvor vi nu har et stærkt fundament, vi kan bruge til den videre Internationalisering,” siger Morten Strunge.
Selv siger hun til BogMarkedet:
”Det har været en virkelig fantastisk tid med Mofibo, men projektet er på vej ind i en ny fase, hvor der er behov for en anden organisation og ledelsesstruktur – det betyder, at jeg må videre og søge nye udfordringer,” fortæller Karen Westman Hertz.