Gyldendal og Politikens Forlag ønsker ifølge eReolens formand, at alle titler skal ind under licensmodellen. Det vil bibliotekerne ikke at gå ind på. Til gengæld er han glad for aftalen med Lindhardt og Ringhof. 

eReolen vil ikke bøje sig for de krav, Gyldendal og Politikens Forlag har rejst under forhandlingerne om en fornyelse af aftalerne mellem eReolen og de to store forlag.
Ifølge Jakob Heide Petersen har de to forlag holdt fast på, at alt deres indhold fremover skal på licensmodellen.  
”Det er vi ikke interesserede i. Vi vil godt acceptere, at der er nogle titler, som er på licensmodellen, men der skal også være nogle på klikmodellen, hvor borgerne kan få umiddelbar adgang. Det er forståeligt, at forlagene har kommercielle interesser og vil beskytte nogle titler. Men vores interesse er at udbrede litteratur til borgerne, og hvis man skal stå i kø til alt, så er det svært,” siger han.

Tror ikke, det kan nås
Folkene fra eReolen forhandler stadig med de fleste af de store forlag. Herunder People’sPress, Modtryk, Klim, Gad samt altså Politikens Forlag og Gyldendal, herunder også Rosinante & Co.
Men den første januar 2016 udløber de eksisterende aftaler mellem eReolen og de store forlag. Så ligger der ikke en ny aftale til den tid, vil alt materiale fra det givne forlag derfor blive taget af.
”Vi er ret skeptiske i forhold til forhandlingerne med Gyldendal og Politikens Forlag. Det ser ikke ud til, at vi kan nå det, for vi kan ikke blive enige med dem,” siger han.

Glad for lang aftale med L&R
Torsdag kunne eReolen sammen med Lindhardt og Ringhof meddele, at de er nået til enighed om en ny og mere fleksibel aftalemodel. Dermed forlænges forlagets tilstedeværelse på eReolen med hele to år. Det glæder eReolens formand sig over:
”Det er vi rigtig glade for. Og vi er også glade for, at det blev en lidt længerevarende aftale, fordi vi jo har behov for stabilitet omkring vores udbud i forhold til kommunikationen med borgerne og i forhold til den tekniske udvikling på vores apps. Det med at have aftaler der løber et halvt år ad gangen, det skaber lidt usikkerhed,” siger Jakob Heide Petersen.
Derudover er det også lykkedes eReolen at nå til enighed med Tellerup om en aftale. Og til de mindre forlag er der udsendt udkast til standardkontrakter fra Publizon. Overordnet er den generelle holdning fra de små forlag ifølge Jakob Heide positiv.    

Læs seneste nye udvikling her: