Det ligger ikke ligefor, at de store forlag vender tilbage til eReolen. Det fortæller Jakob Heide Petersen, som dog regner med, at dialogen bliver genoptaget i løbet af foråret. 

Da flere store forlag kort før jul meddelte beslutningen om at forlade bibliotekernes e-bogstjeneste, var både forlagene og eReolen hurtige til at fortælle, at man da havde til hensigt at fortsætte dialogen med henblik på, at forlagene på et tidspunkt kan vende tilbage.
Men det betyder ikke, at der endnu er konkrete forhandlinger planlagt i den nærmeste fremtid. Det oplyser Jakob Heide Petersen, formand for foreningen eReolen.
”Det kan godt være, det ikke lige bliver i næste måned, men jeg regner med forhandlinger i løbet af foråret,” siger han.
Det bekræfter også chefindkøber fra Danmarks Digitale Bibliotek Jeppe Mossin, som står for dialogen med forlagene.
”Der er ingen møder i kalenderen lige nu, men vi har aftalt at holde en løbende kontakt. De forlag, der er gået ud, har jo gjort det, fordi de gerne vil se, hvad effekten bliver på det kommercielle marked. Dér skal de nok bruge minimum tre måneder for at kunne se noget på tallene. Så for alles skyld skal der gå lidt tid, og derfor er der ikke aftalt møder endnu,” siger Jeppe Mossin.
 
Åbne for ”nye snit”
Jakob Heide Petersen fortæller i øvrigt, at eReolen er parat til at gå nye veje for at få forlagene tilbage. Som et muligt kompromis har eReolen tidligere foreslået nye modeller, hvor kun dele af forlagenes katalog kunne lægges til udlån.   
På den måde kunne forlag eksempelvis vælge at indgå aftale udelukkende om udlån af deres børne- og ungdomsbøger men at undtage deres resterende katalog.  
”Det kan være, vi skal have nogle andre snit end tidligere. Vi har tilbudt nogle af de forlag, der har forladt eReolen, at vi kunne være interesserede i at lave aftaler om dele af deres katalog. Det kan være, vi kunne blive enige om det, men nu må vi se.”
Hvad mener du selv, udsigterne er for at få de her forlag tilbage på eReolen?
”Det er sikkert ret forskelligt alt efter, hvilket forlag det er. Vi har jo været indstillet på at finde forskellige udveje, mens nogle af forlagene har været meget bastante i deres krav, og her har det sikkert lange udsigter,” siger Jakob Heide Petersen til BogMarkedet.