Det digitale undervisningsforlag Systime har lanceret en ny afdeling, som skal etablere nye samarbejder og tage forlagets iBog ud i verden. 

Det Aarhusbaserede undervisningsforlag Systime har indledt en ny fase, der skal bringe forlagets kronjuvel, iBogen, ud i verden. Forlaget har åbnet en ny afdeling, Systime Solutions, som skal fokusere på at skalere et produktions-setup, som det har taget mange år at udvikle, ud til nye samarbejdspartnere.
”Vi har siden 2009 leveret iBøger til ungdomsuddannelser her i Danmark. I de seneste år er vi sideløbende begyndt at oparbejde en afdeling på forlaget, som leverer det her produktions-setup til andre forlag og virksomheder, som har behov for at udvikle digitale undervisningsmaterialer til deres brugere,” fortæller Morten Larsen, som er projektleder for forretningsudvikling hos Systime.
Han forklarer om forlagets iBog, at den i modsætning til den ’flade’ e-bog, som kun indeholder tekst og billeder, også kan integrere lydklip, film, interaktive opgaver, quizzer, tests etc.
”Systime Solutions formål er at markedsføre og udvikle det her setup, så andre end forlaget Systime kan producere iBøger,” siger Morten Larsen.
 
Aarhusianske iBøger i Malaysia
Og det første samarbejde kører på skinner nu. Et samarbejde indledt i foråret 2015 mellem Systime og Steno Diabetes Center har betydet, at læger og sygeplejersker i Malaysia nu benytter iBøger i deres efteruddannelse inden for diabetesbehandling.
Dermed har iBogen vist sig som en værdifuld eksportvare i en global kontekst, konkluderer forlaget. Morten Larsen fortæller, at der også er indledt samarbejder i Grønland, Island og på Færøerne. Men her stopper det ikke.   
”Vores målsætning er, at vi får flere partnere i Europa og Skandinavien – både inden for forlagsbranchen men også med andre virksomheder. Lige nu arbejder vi hårdt på at etablere nye samarbejdskonstellationer,” siger Morten Larsen.
Steno Diabetes Centers projekt i Malaysia går under navnet REACH og handler om, at så mange læger, sygeplejersker og andre sundhedsprofessionelle i landet som muligt bliver uddannet inden for diabetesbehandling. REACH projektet finansieres af Novo Nordisk Fonden, og flere nye iBøger lanceres i Malaysia inden udgangen af 2016.