Forlægger Harald Tellerup har stoppet samarbejdet med Bogpriser.dk efter Saxos overtagelse af pris-sammenligningstjenesten. Han opfordrer nu forhandlere til at slutte op om en ny ”fælles sammenligningsside.”    

Forlaget Tellerup har trukket sine bøger af sammenligningstjenesten Bogpriser.dk, som per 1. januar 2016 blev overtaget af Danmarks største internetboghandler Saxo.com. Årsagen er forlægger Harald Tellerups utilfredshed med det nye ejerskab, fortæller han.
”Jeg synes, det er dybt amoralsk, og jeg er negativt stemt over for det. Jeg forstår godt, hvorfor de køber Bogpriser.dk, men jeg synes, det hørmer. En internetboghandler der køber en side, hvis formål er at sammenligne, hvor bøger er billigst. Det svarer jo til, hvis en kæmpe dansk virksomhed købte Trustpilot.dk, fordi de ikke gider flere dårlige anmeldelser,” siger Harald Tellerup til BogMarkedet.
For forlæggeren var det, der fik bægeret til at flyde over, den faktura, han modtog fra Bogpriser for februar måned. Her var sammenligningstjenestens opkrævning ændret fra de sædvanlige 1,5 kroner pr. klik til hele 24 kroner for hver kundehenvisning. Henvisninger, der vel at mærke ikke nødvendigvis resulterer i et køb.

En beklagelig fejl
”Jeg har valgt at trække Tellerup fra Bogpriser.dk på grund af den her voldsomme prisstigning. Saxo har oplyst, at det er sket ved en fejl, men det tror jeg simpelthen ikke på. Men jeg har heller ikke den store tiltro til Saxo i forvejen,” siger forlægger Harald Tellerup.
Men der er ikke tale om prisstigninger på Bogpriser.dk, understreger Saxos stifter, Jørgen Balle Olesen, over for BogMarkedet. Der er sket en beklagelig fejl, og der er ingen planer om prisstigninger overhovedet.
”Vi har ikke rørt ved priserne. Den prispolitik, som Publizon og senere NBC har ført, har vi ikke ændret på. Der er sket en enkeltstående fejl i faktureringen, så den sag er der ikke noget i,” siger han og fortsætter:
”Vi ønsker sådan set bare at have et site, der er så godt som muligt for de tilknyttede boghandlere og for kunderne. I øjeblikket arbejder vi på at få mere trafik på Bogpriser.dk, og målet er sådan set bare at gøre tjenesten til en god forretning for alle,” siger Jørgen Balle Olesen.

Opfordrer til at lave en ny, fælles tjeneste
Men det får imidlertid ikke Harald Tellerup til at skifte mening om Bogpriser.dk. Han medgiver, at hans tillid til Saxo i forvejen kan ligge på et meget lille sted. Derfor var han også alt andet end glad, da det kom ham for øre, at Saxo fra årsskiftet skulle overtage Bogpriser.dk.
Utilfredsheden har nu fået ham til at opfordre andre forhandlere til at slutte op om at skabe en ny ”fælles” sammenligningsside. Det projekt tilbyder Harald Tellerup nu at være primus motor for, fortæller han.
”Jeg har allerede i dag (onsdag, red.) været i kontakt med et par forhandlere, der gerne vil støtte op om det, og vi er allerede blevet enige om, at i modsætning til bogpriser.dk vil der være tale om et årsabonnement med én fast pris om året for at være med,” siger han.