Filmrettighederne til Michael Larsens Ærø-baserede thriller, ’Mordet på øen,’ er blevet solgt til selskabet SF-Film. Siden bogen udkom sidste efterår, har interessen ifølge forlaget, Lindhardt og Ringhof, været stor fra filmindustrien, hvorfra flere producenter har budt på rettighederne. Ved udgivelsen blev det da også påpeget af flere repræsentanter fra anmelderkorpset, at bogen var velegnet til […]

Filmrettighederne til Michael Larsens Ærø-baserede thriller, ’Mordet på øen,’ er blevet solgt til selskabet SF-Film. Siden bogen udkom sidste efterår, har interessen ifølge forlaget, Lindhardt og Ringhof, været stor fra filmindustrien, hvorfra flere producenter har budt på rettighederne. Ved udgivelsen blev det da også påpeget af flere repræsentanter fra anmelderkorpset, at bogen var velegnet til en filmatisering. Så nu lykkes det måske for første gang forfatter Michael Larsen.
Han har nemlig flere gange med sine tidligere romaner været lige ved og næsten at ramme de hvide lærred. Da hans gennembrud ’Uden sikker viden’ blev udgivet i USA, var flere amerikanske filmselskaber klar med tilbud. Men filmprojektet strandede efter at have været på først danske M & M Productions hænder og siden hos danske Thura Film, oplyser L&R.
Også Michael Larsens senere bøger ’Femte sol brænder’ og ’Slangen i Sydney’ har været tæt på en filmatisering flere gange, uden det er lykkedes. Forfatteren håber derfor, at det er nu, det skal være med ’Mordet på øen’.
“Som gammel filmjournalist er jeg naturligvis en stor filmelsker, hvilket også kan ses i romanerne, og jeg ville derfor finde det rigtig spændende at se materialet forløst også som film. Jeg vil selvfølgelig bistå, hvis jeg på nogen måde kan hjælpe, men ellers vil jeg blande mig helt udenom. Det er vigtigt, at det er en anden persons suveræne fortolkning af historien, vi skal se. Jeg glæder mig og håber, det lykkes”, siger Michael Larsen.