En ung kvinde bliver brutalt myrdet i sit hjem i Reykjavik. Det eneste vidne er hendes syvårige datter. Da endnu en kvinde kort efter dør under lignende omstændigheder, mistænker politiet, at samme gerningsmand står bag. Kort efter modtager en radioamatør en besynderlig melding, som knytter ham til begge ofre, og han begynder at efterforske sagen … Continue reading DNA af Yrsa Sigurdardottir

En ung kvinde bliver brutalt myrdet i sit hjem i Reykjavik.

Det eneste vidne er hendes syvårige datter. Da endnu en kvinde kort efter dør under lignende omstændigheder, mistænker politiet, at samme gerningsmand står bag. Kort efter modtager en radioamatør en besynderlig melding, som knytter ham til begge ofre, og han begynder at efterforske sagen på egen hånd.

Kriminalassistent Huldas Traustason leder efterforskningen, men står uden konkrete spor. Det skaber frustration og konflikter internt hos politiet, og sagen kompliceres yderligere af, at han er kommet skævt fra start med psykologen Freyja, som bistår det syvårige øjenvidne i sagen.

DNA er mit første møde med denne fremragende islandske krimidronning.

Huldar Er en yngre kriminalassistent som nærmest ved et tilfælde bliver ansvarlig for en række mord, der viser sig at være de måske mest bestialske i Islands historie. Morderen viser sig tavler yderst kompetent i sit fag og efterlader ingen spor på gerningsstederne – eller det gør han faktisk, i form af kodede beskeder bestående udelukkende af tal. Desværre formår ingen i Islands politistyrke at afkode beskederne. Politiet beder Interpol om hjælp, men heller ikke her knækkes koden.

En radioamatør genkender dog nogleaf cifrene som sit eget CPR nr – han fatter interesse for sagen, og befinder sig pludselig midt i orkanens øje. Samme radioamatør er også den eneste som finder mønstret i koden, og pludselig kan han forstå morderen signaler, som sendes i æteren.

Yrsa Sigurdardottir er i en klasse for sig når det gælder mord – du har simpelthen ikke oplevet dem på denne måde før!

Fantastisk på den helt hårrejsende måde, der gør at du lige tjekker en ekstra gang under sengen inden du lægger dig til at sove.

Den bedste krimi jeg har læst længe!

Fem krimihjerter