Titel: Gerningssteder – en kriminalvandring gennem Københavns mord Forfatter: Peer Kaee Forlag: People’s Press Sider: 244 Udgivet: 27. November 2015 Bedømmelse: 4/5 Anmelder: Pipaluk Min mening: Vi følger et blodspor gennem København af ældre drabssager, som både er opklaret og uopklaret. Det er faktisk ret spændende, for vi kommer med helt ind i sagerne og kan selv være med […]

Titel: Gerningssteder – en kriminalvandring gennem Københavns mord

Forfatter: Peer Kaee

Forlag: People’s Press

Sider: 244

Udgivet: 27. November 2015

Bedømmelse: 4/5

Anmelder: Pipaluk

Min mening:

Vi følger et blodspor gennem København af ældre drabssager, som både er opklaret og uopklaret. Det er faktisk ret spændende, for vi kommer med helt ind i sagerne og kan selv være med til at bedømme om personen (hvis sådan en er fundet) er skyldig eller ej. Det er intresant at hører om efterforskningen fra den tid, for den er da godt nok ændret lidt siden da. Nogle sager er fra lige efter anden verdens krig og nogle lidt nyere (1990’erne). 

Det er spændende at følge sagerne, da det er som små krimier. Hver sag sluttes med en konklusion, så man ikke er i tvivl om det er en uopklaret sag eller ej. Nogle af sagerne har også nogle teorier tilknyttede til, som forfatteren prøver at komme frem til om er logiske eller ej. Det er faktisk ret fedt, for det giver også lidt personlighed til bogen.

Forfatteren har gjort et stort stykke arbejde med denne bog og jeg føler ikke at der nogen steder er manglende beviser eller huller i det han fortæller om. Det er virkelig godt lavet. Kortet over mordene, så man kan følge dem gennem København er virkelig fint fundet på. Det er genialt og lidt tosset på samme tid. Jeg elsker det.

Den giver en forståelse af hvor meget vidners oplevelser og præcition betyder for efterforskningen. Det er vildt hvor meget det kan betyde. Jeg synes bogen er fyldestgørende og dybdegående, så jeg er godt tilfreds med at jeg fandt denne bog på storytel.