Her finder du virkelig gode (og virkelig smukke) bøger i Danmark og i udlandet.

De danske
Thiemers Magasin
Den lille, vesterbroske boghandel kalder sig selv en delikatesseboghandel. Her er ikke bare et smagfuldt kvalitetssortiment af såvel dansk og oversat som engelsk og amerikansk litteratur, klassiske titler og fine postkort, men også bl.a. ugentlige søndagsevents med forfatteroplæsning eller debat i salonen. Du kan også blive en del af en af Thiemers læseklubber, drikke kaffe af bønner fra Risteriet eller te fra Perch’s eller få din kunstsult stillet med skiftende udstillinger.
Thiemers Magasin, Tullinsgade 24, Kbh. V, Thiemers.dk

Cinnober
Ikke til at komme uden om, hvis du er til smukke kunst- og designbøger. Her finder du også bl.a. print i begrænsede oplag, belysning og anderledes kontorartikler. Fra tid til anden huser Cinnober også udstillinger og bogudgivelser.
Landemærket 9, kld. th., Kbh. K, Cinnobershop.dk

Bogladen ved Søerne
Skakternede gulve og ibenholtsorte reoler med søjleudskæringer kendetegner den hyggelige boghandel ved Søerne i København. Indehaveren Kristian Krøyer er især kendt for sin krimientusiasme, men ved lidt om det hele, og i kælderen finder du desuden en stor børnebogsafdeling.
Østerbrogade 54, Kbh. Ø, Boghandleren.dk

Politikens Boghal
Med sit enorme udvalg af både dansk- og engelsksproget litteratur og sin centrale placering ved Rådhuspladsen er Politikens Boghal en evig favorit. Her kan du næsten ikke undgå at købe mindst én bog pr. besøg, og er du til kaffe, sørger Riccos for det med en instore-café, ligesom du kan opleve forfatterarrangementer, bogudgivelser, debatter m.m.
Rådhuspladsen 37, Kbh. K, Politikensforlag.dk/politikens-boghal/c-9

Kristian F. Møller
Nok Aarhus’ bedste boghandel. Her finder du bl.a. byens bedste udvalg af skønlitteratur samt bøger om alt fra arkitektur og kunst til engelske paperbacks og børnebøger. Du kan også møde forfattere til særlige arrangementer, og på hjemmesiden får du tips til gode bøger, du skal læse lige nu.
Store Torv 5, Aarhus C, Kfm.dk

Books & Company
I 2009 åbnede et lille paradis for bogelskere i Hellerup nord for København. Books & Company har reolerne fyldt med især engelsksprogede bøger fra skønlitteratur til kogebøger, rejsebøger og coffee­table-bøger. Du finder også et bredt udvalg af udenlandske aviser og magasiner, som du kan læse med en kop te, kaffe eller juice i den anden hånd i cafeen, hvor der selvfølgelig er gratis wi-fi. Oplev også særarrangementer under indbydende titler som Shakespeare in Venice eller Tea with Jane Austen.
Sofievej 1, Hellerup, ­Booksandcompany.dk

Tranquebar
Bøger, musik og design. Du finder det hele i den lille perle Tranquebar, som gemmer sig på…

Læs resten af artiklen på Eurowoman her:

http://www.eurowoman.dk/har-du-hort/kultur/11-boghandlere-der-er-vard-at-kende/