Titel: Williams jul Forfatter: Klaus Frederiksen Forlag: Mellemgaard  Udgivet: 28. November 2016 Sider: 58 Bedømmelse: 2/5 (dømt fra en voksens synspunkt) Anmelder: Pipaluk Denne bog er modtaget fra forfatteren, men alle mine meninger er mine egne. Jeg siger altid min ærlige mening, men jeg vil ikke hakke en bog ned eller rose den, bare fordi jeg kan. […]

Titel: Williams jul

Forfatter: Klaus Frederiksen

Forlag: Mellemgaard 

Udgivet: 28. November 2016

Sider: 58

Bedømmelse: 2/5 (dømt fra en voksens synspunkt)

Anmelder: Pipaluk

Denne bog er modtaget fra forfatteren, men alle mine meninger er mine egne. Jeg siger altid min ærlige mening, men jeg vil ikke hakke en bog ned eller rose den, bare fordi jeg kan.

Handling:

William er en dreng på fire år, der går i børnehave. Vi følger ham i december måned, hvor der hver dag sker forskellige juleting. William har aftalt med sine forældre, at han skal give julemanden sin sut den 24. december, men han er lidt bekymret for, hvordan det skal gå. William tænker dog ikke på sutten hele tiden, for der sker så mange forskellige ting, der sætter hans tanker i gang. Hver dag dukker der nye spørgsmål op om, hvad julen er for noget, og det er ikke altid nemt at finde svarene. Hvorfor er æbleskiver for eksempel runde? Hvor kravler kravlenisser hen? Og hvor bor julemanden egentlig henne? Kender du svarene? Nej vel? Men det gør du, når du har hørt historien om William.

Min mening:

Det var godt nok lidt af en skuffelse, at læse denne bog. Jeg elsker julebøger og det er lige meget om det er børne eller voksen bøger, men jeg blev så skuffet over manglen på farver i denne bog, at jeg helt mistede juleglæden i bogen. Jeg bemærkede lynhurtigt, at de manglede og jeg ved godt at det er meningen at børnene selv skal farvelægge de fine tegninger, men der kunne godt være lidt stemnings farver på de sider, hvor der ikke er tegninger der skal farvelægges. Det ville have gjort stemningen af jul meget mere hyggelig, hjemmelig og virkelig. Det er vigtig for mig. Den sort/hvide stil, gjorde mig mere trist end juleglad. 

Lille fireårige William virkede alt for klog af sin alder og alt for nysgerrig, men jeg indrømmer at jeg ikke har nogle børn og det derfor er mega svært at vide om det er rigtigt det jeg synes. Jeg synes bare der er for mange tanker i den lille drengs hoved. Han tænker meget på hvordan tingene hænger sammen. Er det hvad der sker med skilsmisse børn?

Jeg kunne dog rigtig godt lide, at forfatteren i hvert kapitel tog sig tid til at forklare nogle af disse spørgsmål. Jeg ville dog havde ønsket at svarene var længere og mere dybdegående, men jeg ved også godt at børn ikke helt er så koncentrerede i den alder, så det er nok en god længde. Bogen ligger også op til at man taler med sit barn om Williams spørgsmål og det kan jeg rigtig godt lide. Selv forfatterens svar kan bruges til at tale videre om bagefter. Det er super godt skrevet</p></div></div></div></article><div class=

Efterlad et Svar