Aaiún Nin modtager Beate Grimsruds Mindepris, Grimsrud-stipendiet, for digtsamlingen ‘På min huds sorthed’.

Digteren Aaiún Nin er den første til at modtage Grimsrud-stipendiet, der tildeles en ung, lovende skandinavisk forfatter og har til formål at hjælpe nye originale forfatterstemmer, skriver forfatterens forlag, Gads Forlag, i en pressemeddelelse.

– Den angolanske poet Aaiún Nin tildeles Grimsrud-stipendiet for sine beskrivelser af rummene uden for og mellem land og kulturer, for sine evner til at mobilisere læseren til politisk årvågenhed og for sit blik på det menneskelige. Aaiúns digtning er fuld af både politisk vrede og resignation, men lyser også i beskrivelsen af skønhed, nydelse og seksualitet, skriver juryen i sin begrundelse.

Aaiún Nin, der er født i 1991 i Angola, debuterede i 2021 med digtsamlingen På min huds sorthed, der er oversat til dansk i samarbejde med Mette Moestrup.

Om Grimsrud-stipendiet:
Legatet tildeles en lovende ung skandinavisk forfatter for at ære Beate Grimsruds minde ved at hylde nye originale forfatterstemmer, der er med til at fremhæve sproglig nysgerrighed. Legatet er stiftet i anledning af Beate Grimsruds 60-års fødselsdag d. 28/4 og med hæderen følger 50.000 norske kroner. Det er planen, at der skal uddeles ét legat ad gangen tre år i træk.

Foto: Daniel Hjorth