Den 1. juni 2021 bliver Ulrik Hvilshøj ny forlagschef

Der er sker noget hos Aarhus Universitetsforlag, der netop har annonceret lanceringen af det nye forskningsmedie ”Vid&Sans”. Nu kan forlaget præsentere en stærk tilgang i form af Ulrik Hvilshøj, der tidligere har været direktør for Gads Forlag og formand for Danske Forlag.

”Det er en stor kapacitet, vi nu trækker ind på forlaget. Og med den udvikling, virksomheden er inde i, er der brug for nye kompetencer på flere pladser”, udtaler adm. dir. Carsten Fenger-Grøndahl

Det bliver en central opgave for den nye forlagschef at opbygge flere internationale bogserier i samarbejde med redaktørerne. Efter et ualmindeligt svært år for akademiske bogforlag over hele verden, er der igen fart over feltet.

 ”Aarhus Universitetsforlag blev også hårdt ramt i 2020, men fordi vi sælger bøger både til den akademiske verden og til den brede befolkning, klarede vi os bedre igennem året end de fleste af de amerikanske universitetsforlag, vi sammenligner os med,” fortæller Carsten Fenger-Grøndahl. ”Vi har lagt de røde tal bag os. Nu lysner det på begge sider af Atlanten. Der er en enorm virketrang og vilje til samarbejde, og aktuelt har vi sammen med amerikanske forlag 20 titler skrevet af danske forskere på vej ud på det globale marked”, slutter Carsten Fenger-Grøndahl

Udover det kommende medie Vid&Sans, er forlaget også medejer af radioproduktionsselskabet Videnslyd, der bl.a. står bag et dagligt vidensmagasin på Radio 4.

”Vi er på to år gået fra at være et bogforlag til at være et mediehus – med en særlig profil inden for vidensformidling”, siger Carsten Fenger-Grøndahl. De mange publiceringskanaler spiller også ind, når der skal rekrutteres en ny marketingchef, efter at Marianne Lenler skifter til Gutkind 1. juni. ”I 2021 skal vores markedsføring ikke kun fokusere på bøger, men favne en række medier – og også gerne være international, for forlaget har i 2020 etableret flere udgivelsessamarbejder hen over Atlanten”, udtaler Carsten Fenger-Grøndahl.

Læs også: Gutkind udvider igen på personalefronten

Foto: Poul Ib Henriksen.