[Reklame – anmeldereksemplar fra Forlaget Elysion] Letlæsningsbogen Adams pony er 3. del af Jørn Jensen serie: Adam og Figo. I Adams pony bliver vi introduceret for Adams hest Ringo. Adam giver Ringo æbler, og han sadler Ringo til en ridetur. Hvordan mon det går? Som skrevet, så handler Adams pony om Adam og hans pony,… Read More Adams pony af Jørn Jensen

[Reklame – anmeldereksemplar fra Forlaget Elysion]

Letlæsningsbogen Adams pony er 3. del af Jørn Jensen serie: Adam og Figo.

I Adams pony bliver vi introduceret for Adams hest Ringo. Adam giver Ringo æbler, og han sadler Ringo til en ridetur. Hvordan mon det går?

Adams pony af Jørn JensenAdams pony af Jørn Jensen

Som skrevet, så handler Adams pony om Adam og hans pony, Ringo og ikke om Adam og Figo, som de forrige bøger i serien – og som serietitlen, måske kan hentyde til.  Figo er dog med på illustrationerne.

Adams pony har et lixtal på 4 og et lettal på 11. Teksten er sat op med 2 korte sætninger på hver side. De fine farverige illustrationer understøtter teksten og læsningen fint. Illustrationerne er som i to første bøger lavet af Kim Dalsgaard. Når teksten er læst, så er der stadig ting at kigge på og evt. snakke om (se fx den lille mus på opslaget nedenunder). Adams pony, og serien i det hele taget, henvender sig til begynderlæserne, som er klar til at gå væk fra lydrette bøger – bøgerne hører til i den letteste end af letlæsningsbøgerne.

Opslag i Adams pony af Jørn JensenOpslag i Adams pony af Jørn Jensen

Jeg er sikker på, at forsiden af Adams pony vil appellere til både piger og drenge – måske mest heste-interesserede børn, men også børn, der interesserer sig for dyr i det hele taget. Der kan jo også være børn, som har læst de to første, som har glædet sig til efterfølgerne. Udover Adams pony er 4. del, Adams fugl også netop udkommet.

Jørn Jensen har fået udgivet rigtig mange letlæsningsbøger, serien om Adam og Figo er helt sikkert blandt mine favoritter. Jeg kan rigtig godt lide emnet om børn og dyr sammen – og ikke mindst synes jeg, at Kim Dalsgaards illustrationer er rigtig dejlige. Herhjemme er bøgerne om Adam og Figo også blevet rigtig godt modtaget af Jonas, som dog ikke kan læse dem selv. Men selvom der ikke er meget tekst, så synes han stadig, at de var hyggelige at få læst højt. Vi glæder os til de næste i serien.

Læs også min anmeldelse af Adam og Figo 1+2.

⭐⭐⭐⭐ af 5 /Tine

Tak til Forlaget Elysion for anmeldereksemplaret.

Forlag: Forlaget Elysion
ISBN: 9788772142272
Udgave: 1. udg. 30.07.2018
Sider: 22