Der er fuld knald på “Advokaten” fra første til sidste side. En spændingsroman fra den bedste hylde, med et plot som jeg ikke lige har […]

Der er fuld knald på “Advokaten” fra første til sidste side. En spændingsroman fra den bedste hylde, med et plot som jeg ikke lige har set før. Når man har læst en del krimier og spændingsromaner, begynder de at ligne hinanden, men da jeg fik anbefalet “Advokaten”, lød den for interessant til at lade ligge.

Eddie Flynn plejede at være en svindler. Efter det, blev han advokat. Det viste sig at de to ting ikke var så forskellige.

Det er over et år siden, at Eddie svor, at han aldrig ville sætte benene i en retssal igen. Men nu har han ikke noget valg. Olek Volchek, den russiske mafias famøse overhoved i New York, har sat en bombe fast til Eddies ryg, og har kidnappet hans tiårige datter, Amy. Eddie har kun 48 timer til at forsvare Volchek i en umulig drabsretsag, og vinde, hvis han vil redde sin datter.

Steve Cavanagh har i den grad skruet en roman sammen der holder læseren helt ude på stolekanten. At historien er helt vild og på alle måder utroværdig, er fuldstændig ligemeget. Det er spændende, godt skrevet, og særdeles underholdende. Sproget er lige så sprudlende som handlingen, uden at det på noget tidspunkt tipper over og bliver for meget.

Eddie er lynhurtig til at tilpasse sig enhver situation han bringes i, og hans evner som svindler kommer ham hele tiden til gode. Det er godt tænkt af forfatteren, at lade svindleren og advokaten mødes i samme person. Ligesom det er godt tænkt, at lade ham fremstå, så det faktisk ikke helt er til at sige hvornår han er svindler og hvornår han er advokat.

“Advokaten” er første bind i en serie om Eddie Flynn. Jeg har i Eddie fået en ny, og noget anløben ven. Ham skal jeg helt sikkert følge fremover, når jeg lige trænger til et frikvarter hvor det ikke behøver at være så alvorligt.

Forfatter:
Steve Cavanagh

Forlag:
Jentas

Udgivet:
2018

Sider:
407

Kategori:
Spænding

Anmeldt:
22.07.2019

Af samme forfatter