Anmeldereksemplar ‘Alle lyver om deres liv. Hvad ville der ske, hvis du fortalte sandheden i stedet?’ Sådan står der i den grønne notesbog, som Monica en dag finder på sin café. Som det samvittighedsfulde menneske hun er, prøver Monica selvfølgelig at aflevere bogen tilbage til dens ejer, men hun når det ikke. Og nu står […]
The post Ærlighedsprojektet af Clare Pooley first appeared on Bogrummet.

Anmeldereksemplar

‘Alle lyver om deres liv. Hvad ville der ske, hvis du fortalte sandheden i stedet?’

Sådan står der i den grønne notesbog, som Monica en dag finder på sin café. Som det samvittighedsfulde menneske hun er, prøver Monica selvfølgelig at aflevere bogen tilbage til dens ejer, men hun når det ikke. Og nu står hun med bogen i hånden. Ærlighedsprojektet, som der står på forsiden, og indeni er der er opfordring om at fortælle sandheden.

Den første sandhed, der fortælles i bogen, er Julians. Julian, en ældre kunstner der efter hustruens død er groet fast i sit hus og blevet mere og mere ensom. Da Monica læser hans historie, får hun lyst til at gøre noget for ham. En plan begynder at udforme sig i hendes hoved – en plan, der både kan hjælpe Julian og potentiel skabe noget omsætning i hende lille café, som ikke ligefrem vælter sig i indtægter.

Monica beslutter sig også for at skrive sin sandhed ned i Ærlighedprojektet, og før hun ved af det er bogen endt i nye, og helt anderledes, hænder.

I Ærlighedsprojektet hører vi om de 6 mennesker, hvis liv flettes sammen på grund af den lille grønne bog. Bogen bliver et vendepunkt og en katalysator for en lang række af begivenheder, og skaber meningsfulde relationer der ellers aldrig ville være opstået. Der er et godt flow og en god rød tråd hele vejen igennem bogen, som er et underholdende bekendtskab. Det er interessant at se, hvad der sker når folk pludselig bliver opmærksomme på hinandens dybeste sandheder. Clare Pooley er god til at beskrive skæve eksistenser, og de fejl og usikkerheder der gør dem til mennesker.

Lån bogen på Bibliotek.dk

The post Ærlighedsprojektet af Clare Pooley first appeared on Bogrummet.