I otte afsnit på Netflix bliver ‘Adeling Q’ til ‘Department Q’ og flytter samtidig lokationen langt væk fra København.

Jussi Adler-Olsens fortællinger om Carl, Assad og Rose bliver til en Netflix-serie, som skal instrueres af Scott Frank i samarbejde med produktionsselskabet Leftbank Productions og manuskriptforfatteren Chandni Lakhani, skriver Tv2 om en udsendt pressemeddelelse.

– Hver af dem (romanerne, red.) er et forrygende mysterium med et stort potentiale for en god sæson af fjernsyn, udtaler den amerikanske filminstruktør Scott Frank i en pressemeddelelse.

– Carl Mørck er en af de klassiske detektiv-antihelte – sjov og mørk på samme tid, hvilket jeg ikke kan få nok af. Jeg tror, at publikum vil have det på samme måde, lyder det fra Scott Frank, der har stået bag hitserier som Godless og Dronninggambit.

Serien flytter til Skotland

I bøgerne finder handlingen sted i København, men i den nye serie flytter lokationen til den skotske by Edinburgh, hvor serien også vil blive indspillet.

– Det faktum, at jeg har været fan af Jussis romaner i et dusin år nu kombineret med min langvarige afhængighed af old school, britiske politidramaer som Cracker og Prime Suspect, gjorde denne (mulighed, red.) uimodståelig, siger filminstruktøren.

Det er endnu hverken kendt hvornår serien får premiere eller hvilke skuespillere, der skal spille de bærende roller.

Tidligere er de fire første film blevet til med Nikolaj Lie Kaas i hovedrollen, mens Ulrich Thomsen spillede Carl Mørck i Marco Effekten. I alt er der udkommet ni bøger i serien om Afdeling Q, hvor det sidste afsnit i serien skulle være lige på trapperne.

Foto: Politikens Forlag