Da Storkfelt Bog & idé i Holbæk måtte lukke, mødte tre tidligere og nuværende forlagsrepræsentanter uventet op med langstilkede røde roser for at sige ordentligt farvel. Butikken lever videre med nye ejere.

”Som forlagskonsulent kommer man naturligvis til at kende sine kunder rimeligt godt, særligt når det er over rigtig mange år. Naturligvis følges der lidt med i livet i og omkring boghandlen og de ansatte,” siger nu selvstændig forlagsrepræsentant Lotte Krogh fra Lotte K.

Sammen med Alice Krogh Scott og Birgitte Hjorth troppede Lotte Krogh – der hver især har mere end 20 års erfaring som forlagskonsulent – uanmeldt op med hver sin langstilkede røde rose til personalet.

”Storkfelt teamet har altid været en butik, som har prioriteret forlagsrepræsentanters besøg højt, ud fra at få så meget indsigt i bøgerne som muligt, således at de var klædt på til at vejlede deres kunder til at købe den helt rigtige bog,” fortæller Lotte Krogh og fortsætter:

”De ansatte har altid haft de kreative briller på, når de blev præsenteret for kampagner, nyheder og temaer. Det gjorde, at bogen fik synlighed og kom ud over rampen.”

De tre ovennævnte bogpushere har alle ofte deltaget som forlagsrepræsentanter i Storkfelts årlige forlagsaften, hvor man samlede 70-80 kunder i butikken. ”Altid med god stemning og en smagsprøve i form af noget sødt eller noget væske i små glas.”

Kunderne fik goodie-bags med hjem og blev i løbet af aftenen præsenteret en masse skønne bøger fra forskellige forlag, fortæller Lotte Krogh.

Teamet i butikken Storkfelt har her i slutningen af september afholdt afskedsreception for alle de kunder, som trofast har støttet butikken.

De tre bogpusheres uanmeldte besøg blev til en hyggelig eftermiddag med kaffe og hjemmebagt kage i frokoststuen og snak om gamle dage.

”Og selvom man nok havde lyst til, at der skulle krammes, så blev det afsked med afstand i denne så svære coronatid,” afslutter hun. 

 

Storkfelt lever videre

Den familieejede boghandel Storkfelt har været familieejet i lidt mere end 70 år, men der har været boghandel på adressen Ahlgade 31 siden 1853. Tredje generation, søstrene Lene og Mette Storkfelt, har drevet butikken siden 1994.

Beslutningen om at sælge butikken blev taget i fællesskab sidste år. I august 2019 afgik Mette Storkfelt ved døden, så Lene Storkfelt drev butikken alene den sidste tid.

Boghandlen bliver fra den 1. oktober overtaget af R&S Madsen ApS, Asnæs, som i forvejen ejer en Bog & idé-butik i Holbæk, nemlig i Smedelundsgade.

Tilsammen driver Rasmus Holmen Madsen og hans far Sven Holmen Madsen nu 15 Bog & idé-butikker fordelt ud over Sjælland – herunder to butikker i henholdsvis Helsinge og Sønderborg overtaget i forbindelse med Arnold Busck-kædens konkurs i foråret.

Sven Holmen Madsen blev i øvrigt udlært som boghandler i Storkfelt i 1969.

”Navnet bevares, men personalet bliver nyt. Det nuværende personale har fået tilbud om at fortsætte, men alle har valgt at søge nye udfordringer,” fortæller Rasmus Holmen Madsen til Sjællandske Nyheder, sn.dk. 

Fremover vil Storkfelt Bog & idé koncentrere sig om litteratur til voksne, mens butikken i Smedelundsgade vil blive stilet mod børn, da man allerede har et stort udvalg af skoletasker, penalhuse, spil og lignende.

Endvidere har Legekæden – der også er en Indeks Retail-kæden, ligesom Bog & idé – allerede plads i lokalerne. Legekæden har således overtaget 50 kvm yderligere af butikken.

Foto: Stående fra venstre: Alice, Lene Storkfelt, Berit, Linda, Vivian, Kirsten og Birgitte. Siddende fra venstre: Jan, Daggi, Lotte.