EU’s lov blev i fredags godkendt på et udvalgsmøde.

I fredags blev EU’s AI-act vedtaget på det såkaldte COREPER-udvalgsmøde, hvor medarbejdere fra medlemsstaternes permanente ambassader i EU deltog.

Dermed er vejen banet for ​​verdens første konkrete regulering af kunstig intelligens, der skal være med til at sikre en etisk og menneskecentreret udvikling af AI-teknologien, samt forhindrer misbrug eller ulovlig praksis, skriver Federation of European Publishers (FEP) i en pressemeddelelse.

Med AI-loven bliver der indført forpligtelser indenfor ophavsret og stillet krav til gennemsigtighed ved brug af kunstig intelligens.

Implementeringen af ​​generativ AI har allerede destabiliseret markedet og oversvømmet det med AI-indhold, og ofte uden at forbrugerne er oplyst om indholdets oprindelse, mener FEP:

– I en tid, hvor misbrug af kunstig intelligens både i EU og internationalt bliver mere og mere dokumenteret og anvendt, har EU igen mulighed for at sætte en verdensstandard inden for digital regulering, og tillade AI at forløse sit potentiale uden at krænke andres rettigheder, erklærer Ricardo Franco Levi, der er formand for FEP.

Loven skal endeligt godkendes til juni af EU-Parlamentet.