Bjørn, Svend og Nadia er ved at færdiggøre deres uddannelse som Eliteprofilere via “Akademiet”. De mangler den sidste test – en gerningsmands-profil indenfor 4 timer. Det er op til deres mentor, Conrad Løwe at finde en passende sag.  Der dukker det første problem op – det er sommerferie og der sker ikke alverden, heller ikke selvom de har hele Norden til “rådighed”.  I Norge, nærmere betegnet i Trondheim, finder man en mand siddende i et busskur. Han er ilde tilredt og umiddelbart er det svært at finde ud af hvad der er sket med ham. Det kunne ligner en afstraffelse [Læs mere..]
Indlægget Akademiet 3 – Hyrden blev først udgivet på .

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = ‘//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6’;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Bjørn, Svend og Nadia er ved at færdiggøre deres uddannelse som Eliteprofilere via “Akademiet”. De mangler den sidste test – en gerningsmands-profil indenfor 4 timer. Det er op til deres mentor, Conrad Løwe at finde en passende sag. 

Der dukker det første problem op – det er sommerferie og der sker ikke alverden, heller ikke selvom de har hele Norden til “rådighed”. 

I Norge, nærmere betegnet i Trondheim, finder man en mand siddende i et busskur. Han er ilde tilredt og umiddelbart er det svært at finde ud af hvad der er sket med ham. Det kunne ligner en afstraffelse der er gået over gevind og gruppen sendes afsted.

Dette er Bjørns hjemmebane. Han er født og opvokset i netop denne by, og han bliver med det samme genkendt. Han bliver nærmest modtaget som byens kendis og får særbehandling ikke mindst på hotellet. Dette har Bjørn umiddelbart ikke noget imod – lige indtil den dag hvor der ligger en seddel på hans værelse, med et ildevarslende budskab. 

Nadia glæder sig, ikke bare til at komme igang med sagen, hun har fået at vide at Hampus har fået lov til at komme og observere deres arbejde. Hun håber at han er lige så glad for at se hende, som hun er for at se ham. De har nogle amoriner der trænger til omsorg. 

Men de har også en sag der står i vejen for udviklingen af deres forhold – hvad skete der med Hampus´tidligere kæreste, Elin ? 

I et sikret fængsel sidder en yderst farlig indsat – man kalder ham “Hyrden”. Han er en mand man ikke træder over tæerne, man går meget hellere en lang bue udenom ham. Bliver man inviteret indenfor på en kop te, så siger man pænt “nej tak”

 

“Hyrden” er 3. sæson i serien om Akademiet skrevet af Eva Maria Fredensborg. I denne her bliver der fulgt op, på mange af de ting, der er lagt op til i de første to sæsoner. Derfor er det en nødvendighed at lytte/læse disse først hvis man ikke har gjort det endnu (der venter en fantastisk oplevelse, så dette kan klart anbefales)

I denne sæson kender man efterhånden hovedpersonerne så godt, at det er ligesom at komme hjem igen. Man har styr på relationerne mellem medlemmer i gruppen, og alligevel er vi hidtil blevet snydt med hensyn til Bjørn. Dette bliver der rådet bod på i denne sæson. Man bliver inviteret med til Trondheim hvor Bjørn er opvokset som adoptivbarn.

Eva Maria Fredensborg er kendt for at bruge psykologiske uhygge i sine bøger, og det bliver man heller ikke snydt for i denne her. Hende beskrivelser af det pres hun udsætter sine hovedpersoner for er hjerteskærende, nervepirrende og virkelig spændende. Hun har en unik evne til at opbygge fortællingen så den doseres lidt af gangen og pludselig går det stærkt – så man nærmest mister pusten. 

Historiens lydbogsdel bliver hjulpet godt på vej af en forrygende Lars Brygman, der er en fantastisk medrivende oplæser. Han har en evne til at få lytteren til at blive i fortællingen. Det er umuligt at slukke for lydbogen.

Det bliver spændende at se om der kommer mere fra Akademiet. Nu er holdet sat og man kender personerne så godt nu – så man har lov til at håbe.. 

“Hyrden” – Akademiet 3 er man bare nødt til at lytte til/læse, hvis man er til en krimi der underholder, rør og fascinere enhver der elsker en god historie. 

 

Faktaboks: 

Titel: Hyrden – Akademiet 3Forfatter: Eva Maria Fredensborg Genre: krimi – Mofibo original. Forlag: MofiboUdgivet: 2020Bedømmelse:  5 out of 6 stars (5 / 6)

 

 

Indlægget Akademiet 3 – Hyrden blev først udgivet på .