Tegneseriefestivalen Copenhagen Comics, der finder sted i den sidste weekend i maj, vil i år kredse om temaer som identitet, sorg og forældreskab.

Når Copenhagen Comics den 27.-28. maj slår dørene op til en weekend i tegneseriernes tegn i Øksnehallen, vil det være med et program, der favner mere end 50 tegneserieskabere og aktuelle emner som identitet, kroppen, sorg, skilsmisse og det allestedsnærværende forældreskab, beretter festivalen i en pressemeddelelse.

Festivalen har for første gang har flere kvinder end mænd på programmet og på festivalen kan man bl.a. opleve Line Jensen, Malin Falch og Sussi Bech, samt Johanne Rubin Dranger, Anne Mette Kjærulf Lorentzen  og Allan van Hansen, der er nomineret til henholdsvis Nordisk Råds Litteraturpris, Blixenprisen og Pingprisen.

På festivalen, vil der ligeledes være rigeligt med underholdning til børnene, hvor man kan møde Sabine Lemire og Rasmus Bregnhøi, der står bag Mira-serien, og deltage i tegneworkshops hos bl.a. Peter Madsen og Merlin Mann.

Som sædvanlig får festivalen også besøg af adskillige dygtige cosplayers, der er klædt ud som kendte figurer fra tegneserier og film.

Hvad er Copenhagen Comics?
Copenhagen Comics er Danmarks største tegneseriefestival. Festivalen har eksisteret siden 2004. Årets program byder på et væld af paneldebatter, interviews, cosplay og workshops. I år er der 50+ stande med forlag, tegnere og gallerier.

Foto Carsten Olsen