Håbet er, at de to forlag, der beholder hver sin udgivelsesprofil, kan lære af hinanden, når det gælder redaktion, marketing og salg.

Forlaget Alvilda – der er stiftet af forlaget Modtryk i samarbejde med Jens Trasborg og Jonas Holm Hansen – overtager Karrusel Forlag. Den samlede forlagsgruppe udgøres herefter af Modtryk, Alvilda, Karrusel og Grif.

Karrusel Forlag udgiver børnebøger, herunder fanlitteratur i licens fra populære børneuniverser såsom Marvel, Disney, Paw Patrol, Pyjamasheltene med flere. Karrusels bøger findes i Danmark, Norge og Sverige, og forlaget leverer blandt andet bøger til supermarkeder og boghandlere.

Alvilda udgiver et bredt sortiment af børne- og ungdomsbøger, herunder mange danske. 

Sammen udtaler Jens Trasborg og Jakob Arnby i en pressemeddelelse:

”Alvilda og Karrusel er et helt oplagt match. Forlagene er ret forskellige, men har samtidig en meget ens tankegang: at lave bøger i høj kvalitet, som læserne ikke kan holde fingrene fra. Samtidig forventer vi at kunne lære meget af hinanden om både redaktion, salg og markedsføring.”

Forlagsdirektør Jens Trasborg fra Alvilda vil fremover være direktør for begge forlag, der også fremover vil fungere som selvstændige enheder under hvert sit navn.

Direkte adspurgt om sammenlægning vil betyde afskedigelser – ligesom det for nylig var tilfældet, da Gyldendal for nylig indlemmede Rosinante & Co. – svarer Jens Trasborg afkræftende i en mail BogMarkedet:

“Afskedigelser er ikke en del af planen. Alvilda og Karrusel er to velfungerende virksomheder og vil fortsætte som to velfungerende virksomheder – nu blot under samme paraply.”

Forlaget Alvilda kan i år fejre sit tiårs-jubilæum og holder reception den 11. oktober på forlagets adresse Store Kirkestræde 1, 3. sal, 1073 København K.