Hvordan kan man på knappe 56 sider nå omkring diverse stemninger og grænseløst drama, svinge mellem genrer som æventyr, krimi noir, horror, kærlighedfortællinger og ‘road movie’, uden at tabe den røde tråd? For makkerparret Canales og Guarnido er det åbenbart ikke noget problem. Tværtimod er det en utroligt fokuseret fortælling, reelt er ‘Amarillo’ deres bedste […]

Hvordan kan man på knappe 56 sider nå omkring diverse stemninger og grænseløst drama, svinge mellem genrer som æventyr, krimi noir, horror, kærlighedfortællinger og ‘road movie’, uden at tabe den røde tråd? For makkerparret Canales og Guarnido er det åbenbart ikke noget problem. Tværtimod er det en utroligt fokuseret fortælling, reelt er ‘Amarillo’ deres bedste album, netop fordi plottet holder så indædt hårdt. På trods af diverse afstikkere – læseren aner aldrig ved hvor det bærer hen, er der en stringent handling som overrasker igen og igen.

Endnu mere interessant bliver det, når man betænker at dette ikke er 56 tætskrevne sider, men en tegneserie, der ikke er specielt teksttung, men derimod tung på handling.

Kort fortalt handler det om et svindlerpar, hvoraf den ene er forfatter, med et manuskript klar til tryk. Men makkeren destruerer manuskriptet og så er det så som så med det venskab. Det tabte manuskript kommer til at koste flere menneskeliv og midt i det hele bliver Blacksad indblandet, da de to svindlere stjæler hans bil. Det fede ved ‘Amarillo’ er at næsten ingen af figurerne er helt igennem gode eller onde, og Blacksad står med flere store moralske dilemmaer. Det er virkelig flot fortalt.

Som sædvanlig for serien Blacksad, er det kunstneriske niveau ufattelig højt.

 

Jep, seriens bedste, helt klart.

Lån tegneserien på biblioteket