Fjerde og afsluttende bind i serien “Skånekvartetten”. Ligesom de øvrige bøger i serien er der tale om velskrevet og begavet krimi i høj klasse og dejligt fjernt fra bestialske og maltrakterende seriemordere. En krimi med en intens psykologisk spænding. Fra bogens bagside: Valborgsnat 1986 bliver sekstenårige Elita Svart myrdet i skoven tæt på et skånsk … Continue reading Anders de la Motte: Forårsoffer

Fjerde og afsluttende bind i serien “Skånekvartetten”. Ligesom de øvrige bøger i serien er der tale om velskrevet og begavet krimi i høj klasse og dejligt fjernt fra bestialske og maltrakterende seriemordere. En krimi med en intens psykologisk spænding.

Fra bogens bagside:
Valborgsnat 1986 bliver sekstenårige Elita Svart myrdet i skoven tæt på et skånsk slot. Hendes stedbror dømmes for mordet, og umiddelbart efter Elitas begravelse forsvinder hendes familie fra området.

I foråret 2019 flytter Thea Lind sammen med sin mand til Tornaby, hvor han er vokset op. Da Thea gør et usædvanligt fund i et egetræ i skoven, vækkes hendes interesse for den gamle sag om Elita. Hun bliver overbevist om, at sandheden om Elitas død aldrig er kommet for en dag. Og om, at foråret 1986 krævede mere end ét offer.

Min anmeldelse:
Fjerde og sidste bind i forfatterens serie “Skåne-kvartetten”, hvis kendetegn er, at alle bøgerne foregår i Skåne. Bøgerne kan læses selvstændigt og i vilkårlig rækkefølge, for ingen personer går igen, da det er lokaliteten, der er i centrum i alle bøgerne. 

Således også,denne gang, hvor handlingen foregår i et lille samfund omkring et gods. Hovedpersonen Thea vender sammen med sin mand tilbage til egnen, hvor han vil åbne restaurant på godset, og hun overtager praksis som den lokale læge. 

Theas interesse for den gamle mordsag vækkes uforvarende, og samtidig vækkes fortidens hemmeligheder, og gamle konflikter kommer frem i forårslyset. Alle personerne har af forskellige årsager noget at skjule, og dybe personlige traumer afdækkes, efterhånden som historien skrider frem. Det hele blotlægges i parallelle kronologiske forløb, hvor der krydsklippes mellem begivenhederne i forbindelse med den gamle sag fra Valborgsaften i 1986, og så nutiden. Det bliver både farligt, spændende og overraskende.

Igen har forfatteren helt styr på fortælleteknikken og personernes historier. Han mestrer endnu engang at udvikle en intens psykologisk spænding, hvor det hele strammer mere og mere til frem mod afslutningen. 

Ligesom de øvrige bøger i serien er der tale om velskrevet og begavet krimi i høj klasse ogd dejligt fjernt fra bestialske og maltrakterende seriemordere.

De første tre bøger i serien har jeg anmeldt her:
1: Sensommerjagt – https://blog.drustrup.dk/?p=346
2: Efterårssorg – https://blog.drustrup.dk/?p=561
3: Vinterild – https://blog.drustrup.dk/?p=702

Denne afsluttende bog i serien får ligesom de øvrige bøger 9 sikre point på min egen blogs skydeskive og 5 krimihjerter her: Fem krimihjerter

Anders de la Motte
Forårsoffer
Modtryk, 2021
480 sider

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget.

PER DRUSTRUP LARSEN  –  DRUSTRUPS BOGBLOG

 

Har du læst den? Hvad synes du?