Tredje og uafhængige del af forfatterens serie Skåne-kvartetten, hvor lokaliteten er i centrum og ikke et fast persongalleri. Igen en meget spændende og meget velskrevet historie! Fra bogens bagside: Lucianat 1987 kom Laura Auken slemt til skade i en brand i en hytteby i de skånske skove. Hendes veninde omkom i flammerne, og Laura har … Continue reading Anders de la Motte: Vinterild

Tredje og uafhængige del af forfatterens serie Skåne-kvartetten, hvor lokaliteten er i centrum og ikke et fast persongalleri. Igen en meget spændende og meget velskrevet historie!

Fra bogens bagside:
Lucianat 1987 kom Laura Auken slemt til skade i en brand i en hytteby i de skånske skove. Hendes veninde omkom i flammerne, og Laura har hele sit liv været mærket af tragedien.

Tredive år efter ulykken arver Laura den nu forfaldne hytteby fra sin faster, og hun må tilbage til egnen, som hun ikke har besøgt siden den fatale brand. Det står hurtigt klart, at stemningen i området er fjendtlig. Alle vogter på alle.

Laura begynder at forstå, at hendes faster var på sporet af noget før sin død. Noget der havde at gøre med branden.

Min anmeldelse:
Da jeg læste de to første bind – “Sensommerjagt” og Efterårssorg” – i forfatterens 4-binds serie var jeg rigtig godt underholdt af de specielle og gemte spændende historier. Derfor var jeg også spændt på at læse denne seneste bog, og jeg blev mindst lige så godt underholdt!

Selv om grundstrukturen, hvor fortidige synder får dramatisk effekt for nutidige begivenheder, er klassisk og kendt fra rigtigt mange krimiplots, så er forfatterens greb om historien alligevel noget særligt.

For det første og nærmest mest væsentlige så er bogen rigtigt godt skrevet både sprogligt og fortælleteknisk. Det gør læsningen til en fornøjelse. Dertil kommer at historien også fungerer godt og overraskende med en stigende spændingskurve. Endelig er det noget helt særligt, at det er små samfund, begrænsede persongrupper og Skåne som central lokalitet og næsten hovedperson, der er i fokus. 

Bagsideteksten beskriver i meget kort form konflikten i historien, og jeg vil ikke her uddybe den yderligere, men kun bruge denne anmeldelse som en appetitvækker til en rigtig bog bog/serie.

Bøgerne kan læses i vilkårlig rækkefølge, så gå bare i gang. Det kan kun gå for langsomt, hvis du er til spændende krimier. Her er links til mine anmeldelser af de første bøger i serien:
“Sensommerjagt” – https://blog.drustrup.dk/?p=346
“Efterårssorg” – https://blog.drustrup.dk/?p=561 

De første bøger gav jeg 9 ud af 10 mulige skydeskivepoint her samt 5 krimihjerter her og det får denne også! Fem krimihjerter

Anders de la Motte
Vinterild
(Skånekvartetten; 3)
Modtryk, 2020
445 sider

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget.

PER DRUSTRUP LARSEN  –  DRUSTRUPS BOGBLOG

Har du læst den? Hvad synes du?