Straarup&Co udgiver nogle fantastiske børnebøger, og vi er meget begejstrede for Line Renslebråtens illustrationer herhjemme, og denne bog om blåhvalen er ingen undtagelse. Mine børn er meget fascinerede af dyr, og hvis de enten er …

Straarup&Co udgiver nogle fantastiske børnebøger, og vi er meget begejstrede for Line Renslebråtens illustrationer herhjemme, og denne bog om blåhvalen er ingen undtagelse. Mine børn er meget fascinerede af dyr, og hvis de enten er de største, eller de farligste eller de mest ulækre er det endnu sjovere. Så bogen om blåhvalen faldt i god jord.

Den er fuld af masser af sjov og spændende viden om blåhvalen, for eksempel hvordan den æder og jager og at den faktisk slet ikke er blå. Der er også masser af viden om andre dyr og livet under havoverfladen.

Bogen er i virkelig lækker kvalitet, og det er sådan en type bog, man først bare bladrer igennem, for at kigge på billederne og mærke de lækre sider. I hvert fald som voksen. Og man behøver ikke at læse den fra ende til anden, man kan også bare stoppe ved de sider, som man synes er mest spændende at læse.

Vi tidligere læst og anmeldt to lignende udgivelser fra Straarup&Co med illustrationer af Line Renslebråten Under polarisen og Virkelighedens monstre, som vi også synes var rigtig gode og lærerige.

Andreas Tjernshaugen: Blåhvalen – den utrolige historie om det største dyr, der nogensinde har levet, Straarup&Co, august 2020, oversat af Lisette Agerbo Holm, 92 sider.