The Martian handlede om overlevelse på Mars. Weirs nye roman Artemis handler om et kup på månen. Filmrettighederne er allerede solgt.

Bestsellerforfatteren Andy Weir, der står bag den succesrige ‘The Martian’, er nu ude med en ny bog, skriver det engelske nyhedssite The Bookseller. Bogen bærer titlen Artemis, og er sat til at udkomme på forlaget Del Rey i november 2017.

“Jeg er virkelig begejstret for Artemis. Jeg fik mulighed for at udøve det videnskabsnørderi, som jeg elsker, men denne gang med et meget mere komplekst og karaterdrevet plot. Det er nyt for mig, men jeg synes, det er lykkedes. Jeg håber, læserne er enige,” fortæller Weir, der med sin forrige bog kunne se den lavet som spillefilm med Matt Damon i hovedrollen. Det er også samme selskab 20th Century Fox, der lavede The Martian, der allerede har købt filmrettighederne til Artemis.

Hvor The Martian foregik på Mars, foregår Artemis på månen. Ebury beskriver Artemis som “en intelligent, sjov, uimodståelig ny actionthriller”. I modsætning til hovedpersonens i The Martian ensomme tilværelse på Mars, foregår Artemis, der er navnet på den første og eneste by på månen, i et etableret samfund. Bogen er således mere fokuseret på det karakterdrevne plot end det tekniske, og adskiller sig, ligesom The Martian gjorde, fra andet science fiction ved at bryde med den klassiske forståelse af genren.

The Martian var en bestseller i mange lande, og med Artemis slår Weir sig for alvor fast som utraditionel science fiction-forfatter. Vi glæder os til at læse bogen!