Thomas Alexander Jensen er en modig mand. Han er også en mand der er plaget af angst. I digtsamlingen “Angstens Besættelse” fortæller han om et liv med angst. Når han er modig, er det fordi psykiske lidelser stadig er utroligt tabubelagte. Det er ikke noget man taler om, og tag-dig-dog-sammen-mentaliteten trives stadig i bedste velgående. […]
The post Angstens besættelse af Thomas Alexander Jensen first appeared on Bogrummet.

Thomas Alexander Jensen er en modig mand. Han er også en mand der er plaget af angst. I digtsamlingen “Angstens Besættelse” fortæller han om et liv med angst. Når han er modig, er det fordi psykiske lidelser stadig er utroligt tabubelagte. Det er ikke noget man taler om, og tag-dig-dog-sammen-mentaliteten trives stadig i bedste velgående. Endda i en verden hvor vi er ih og åh så tolerante (i hvert fald så længe folk ikke er anderledes end os selv). Det er her den modige Thomas Alexander Jensen stikker hovedet frem, og fortæller, at det måske ikke bare lige er sådan at “tage sig sammen”. At livet med angst måske ikke bare er en modedille, at det at pjække fra skole den ene dag efter den anden, måske ikke bare er et spørgsmål om dovenskab.

Digtene er ikke stor eksperimenterende litteratur, med et billedsprog hvis mening fortaber sig i tågerne. Digtene i “Angstens besættelse” er fortællende. I hvert digt fortæller forfatteren om en hændelse eller en følelse. Lige ud ad landevejen, uden at forsøge at gøre digtene til mere end de er, nemlig en fortælling om at være besat af angst. Det giver dem et naivt, ufiltreret og råt udtryk, der fungerer rigtig godt. Digtenes udtryk understreger deres budskab. Der er ikke overskud til at lege med ord og billeder. Der er ikke overskud til at gøre digtene til stor litteratur, og netop derfor bliver de det alligevel.

Det er modigt af forfatteren at udstille sig selv som han gør i denne lille digtsamling. Men netop fordi han tør gøre det, bliver digtene også utroligt ægte. Jeg kan mærke hans frustration og hans smerte over livet, og jeg får lyst til at sætte mig ved siden af ham og bare være der. Ikke at prøve at hjælpe, for det kan jeg ikke, men bare for at vise, at han ikke er alene i mørket.

Jeg kan på det varmeste anbefale “Angstens Besættelse” til enhver der har angst inde på livet. Om det er læseren selv der kender til den sygelige angst, eller om det er en af læserens nærmeste, er ligegyldigt. Der er noget i digtsamlingen for alle der vil blive klogere på sig selv og på dem der lever med angsten hver dag.

Lån bogen på Bibliotek.dk

The post Angstens besættelse af Thomas Alexander Jensen first appeared on Bogrummet.