facebook-pixel

Anmeldelse: ’Jeg vil gerne have at angsten bor et sted i haven, et sted i æblekrattet måske’ af Anna Hechmann Knudsen

img-placeholder

Anmeldelse: ’Jeg vil gerne have at angsten bor et sted i haven, et sted i æblekrattet måske’ af Anna Hechmann Knudsen

img-scores

Fakta om bogen

Titel: Jeg vil gerne have at angsten bor et sted i haven, et sted i æblekrattet måske

Udgivelsesdato: 04-04-2024

Sider: 120

Genre: Romaner og noveller

Forlag: Rebel With a Cause

Forfatter: Anna Hechmann Knudsen

ISBN: 9788794060264

Format: Hæftet

Anna Hechmann Knudsen har med sin debutroman Jeg vil gerne have at angsten bor et sted i haven, et sted i æblekrattet måske skrevet en tankevækkende fortælling, som jeg havde svært ved at lægge fra mig, da jeg først var begyndt. Den måde, hun formår at flette de små hverdagselementer og observationer sammen med det overordnede tema er både imponerende og rørende. Det er igennem disse øjeblikke af det daglige liv, at romanens poetiske kraft virkelig skinner igennem og tillader os et ærligt kig ind i hovedpersonens psykiske og følelsesmæssige landskab.

Romanen udforsker de skjulte kampe og de små daglige sejre, som for personer med angst og depression er væsentlige og ofte oversete af omverdenen. Anna Hechmann Knudsen formår på en næsten terapeutisk måde at give plads til de følelser og tanker, der kan synes uoverkommelige, og viser, at det er okay ikke altid at være okay. Denne bog tilbyder ikke kun indsigt, men også trøst og forståelse, hvilket gør den til en værdifuld læseoplevelse for enhver, der ønsker et dybere indblik i livet med psykiske lidelser.

Desuden er skrivestilen bemærkelsesværdigt billedrig og flydende, hvilket gør læseoplevelsen både levende og tilgængelig. Sprogbrugen er præcis og tankevækkende, ofte fyldt med metaforer, der elegant spejler hovedpersonens indre kampe og opdagelser.

Bogen byder på en række dybt menneskelige portrætter, ikke kun af hovedpersonen, men også af de mennesker, der omgiver hende, hvilket skaber et flerdimensionelt og nuanceret billede af de sociale dynamikker. Derudover portrætteres livet som homoseksuel i en overvejende heteronormativ kontekst, hvilket tilføjer endnu et lag af kompleksitet til fortællingen. Denne ærlige skildring af udfordringer og konflikter, såvel som øjeblikke af accept og forståelse, understreger romanens relevans.

Alt i alt er Jeg vil gerne have at angsten bor et sted i haven, et sted i æblekrattet måske en imponerende debut, der med sit følsomme og indsigtsfulde sprog formår at fange essensen af at leve med angst og depression. Bogen er ikke kun en historie om psykisk sygdom, men også en hyldest til menneskets evne til at finde skønhed og mening, selv i de mørkeste tider. En absolut must-read for dem, der søger en dybere forståelse af det menneskelige sind.


Om forfatteren:

Anna Hechmann Knudsen er født i 1986. Hun har en kandidat i dansk og er derudover anlægsgartnerlærling. Udgivelsen ’Jeg vil gerne have at angsten bor et sted i haven, et sted i æblekrattet måske’ er hendes debut som forfatter.

Om anmelderen:

Betina Christiansen er uddannet Cand.Merc fra Aarhus Universitet i 2022. Hun har været boganmelder igennem flere år og har derudover sin egen bogblog, hvor hun anmelder lydbøger. www.lydboghylden.dk

Efterlad et Svar