facebook-pixel

Anmeldelse: ‘Vener’ af Fie Frydendal Sigersted

img-placeholder

Anmeldelse: ‘Vener’ af Fie Frydendal Sigersted

img-scores

Fakta om bogen

Titel: Vener

Udgivelsesdato: 12-08-2022

Sider: 332

Genre: Romaner og noveller

Forlag: Gyldendal

Forfatter: Fie Frydendal Sigersted

Oversat fra: dansk

Format(er)ISBN
Hæftet bog9788702364194
Ebog (ePub)9788702364200
Lydbog til download9788702364217

Da jeg fortalte min datter om Vener, om Margit, som den nedslidte lille pige med svovlstikkerne, der nytårsnat lyses op fyrværkeriet og møder sin mor, ligesom den lille pige med svovlstikkerne lyses op juleaften og møder sin bedstemor, spurgte hun, hvad mit arbejde med romanen består i…

Efter mit svar på spørgsmålet – herunder beundring af den sammenhængende og meget fængende historie om fire generationer af kvinder, der på en gang er forbundne og så uendeligt langt fra hinanden både i tid og rum – så sagde min datter, at jeg bare kunne skrive i min modtagelse (andre kalder det anmeldelse), at romanen gerne måtte være længere, når jeg nu omtalte den så pænt. Og det gør jeg så: Længere i den forstand, at der meget gerne må komme mere fra forfatteren efter Vener!

Det fordi, at debuten fra forfatteren står så stærkt i egen kraft. Ikke fordi den peger tilbage mod en eller anden form for virkelighed, snarere fordi den ikke gør. Fordi vi har det hele i historien om Margit og de øvrige kvinder, som på en gang er eventyrlig og virkelig i sin egen ret.

Og når nu min modtagelse skal passe ind i et format, så bliver det til 5 “spirer” fra mig med ønsket om, at forfatterskabet må spire videre.


Om forfatteren:

Fie Frydendal Sigersted, f. 1984, har tidligere fået sine digte trykt i antologien OEHL og tidsskriftet Slagtryk. Hun har arbejdet som sangskriver og kunstformidler. I august 2022 romandebuterede hun med Vener, der er fortællingen om fire generationer af kvinder, som på hver sin måde længes efter forløsning og frigørelse.

Om anmelderen:
Thomas Haugaard Jørgensen er Cand.mag. i Nordisk sprog og litteratur med Græsk og Oldtidskundskab som sidefag. Thomas er ligeledes stifter af virksomheden Taleskrift.dk.

Efterlad et Svar