Anders Rønnow Klarlund og Jacob Weinreich udgav deres første kærlighedskrimi Den hemmelige kvinde under pseudonymet Anne Ekberg i 2016. Kærlighed for voksne er en selvstændig roman om et ægteskab på godt og ondt. Om lidenskab, …

Anders Rønnow Klarlund og Jacob Weinreich udgav deres første kærlighedskrimi Den hemmelige kvinde under pseudonymet Anne Ekberg i 2016. Kærlighed for voksne er en selvstændig roman om et ægteskab på godt og ondt. Om lidenskab, magt og mord. En historie om at blive drevet så langt ud i et forhold, at du ønsker den andens død.

En pensioneret politimand sidder på en café med sin datter, og fortæller om de mord, han aldrig fik opklaret. Langsomt får fortællingen fat, og vi hører historien om Leonora og Christian. Om hvordan kærlighed fik dem drevet derud, hvor der ingen vej var tilbage.

Leonora og Christian har det hele. Et stabilt ægteskab, en fantastisk villa ved Vejle fjord og et firma i vækst. Deres søn er netop blevet erklæret rask efter mange års sygdom. Men er det nok? Og hvad sker der, når lynet slår ned, og Amors pil rammer på et tidspunkt, hvor man føler sig lidt fortabt?

Leonora ved, at der er noget galt. Hun kan mærke det. Han er forandret. Til en fest i Christians firma ser hun det med sine egne øjne. Christian er sammen med arkitekten Zenia. Hende som er så ung og perfekt. Vil han nu forlade Leonora til fordel for en yngre model? Nu hvor Leonora har ofret alt for at være der for deres søn. Hun beslutter sig for at kæmpe. Han skal ikke få lov til at forlade hende. Hun vil gøre alt for, at han skal blive. Bruge alle de midler, der skal til.

Jeg blev straks grebet af fortællingens to historier. Historien om hvor hurtigt man efter et brud bliver fremmede over for hinanden. Om det had, der opstår fra det ene øjeblik til det andet. Og historien om politimanden Holgers store kærlighed til sin kone Karen. Kærlighed for voksne er skrevet med en indlevelse så stor, at den var svær at lægge fra sig. Med et gennemført plot, hvor jeg stadig er forundret over slutningen. Er du som jeg fan af domestic noir genren, er Anna Ekbergs bøger Den hemmelige kvinde og Kærlighed for voksne lige noget for dig.

Anna Ekberg: Kærlighed for voksne, Politikens Forlag, 384 sider, Maj 2017