Det blev en tegneserie, der i år løb med hæderen Årets Danske Horrorudgivelse på Krimimessen i Horsens.

Siden 2012 er prisen for Årets Danske Horrorudgivelse blevet uddelt af en uafhængig jury og i år gik prisen til Anna Laurine Kornum for tegneserien Mit indre øje, der er udgivet på forlaget Afart.

I år bestod juryen af Torben Bille, ansvarshavende redaktør på Kulturkapellet; Kathrine Dyrkilde, bibliotekar og medarrangør af Skrækfest; Jacob Hedegaard Pedersen, forfatter og redaktør; Michael Kamp, prisvindende forfatter og Mette Sejrbo, forfatter og forlægger på forlaget Falkenborg.

I juryens motivation lyder det bl.a.:

Mit indre øje er et helstøbt værk, der som en anden oroboros bider sig selv i halen. Samtidig er det fyldt med huller i rummet mellem tekst og billeder, hvor læseren kan fare vild og fortabe sig i mareridtssyner. Selv efter læsningen forfølger den martrende billedside læseren, som et mareridt, man ikke kan eller vil vækkes fra. Oplevelsen af, at dette her går ikke godt, ligger i billederne fra starten.

Ingen i juryen påberåber sig til fulde at have forstået alt i Mit indre øje, hvilket i dette tilfælde føles positivt. Så er der grund til at genbesøge værkets gru og fortabe sig i den skræmmende fabel om en familie, der går i opløsning og et barn, der muligvis går til grunde.

Prisen blev uddelt på dette års krimimesse i Horsens.

Foto: Zelina Marie Ozol