Få skriver så godt som Anne B. Ragde. Hendes Berlinerpoplerserie om familien Neshov har været en kæmpe succes, og det er fuldt forståeligt. Hun skriver helt fantastisk om stort og småt og rammer plet med …

Få skriver så godt som Anne B. Ragde. Hendes Berlinerpoplerserie om familien Neshov har været en kæmpe succes, og det er fuldt forståeligt. Hun skriver helt fantastisk om stort og småt og rammer plet med detaljerne, stemningen og personerne.

“Datteren” er sjette og det afsluttende bind i serien. Torunn har slået sig ned på slægtsgården og er ved at sætte den i stand. Her bor hun med hunden Anna, som eneste selskab. Hun sørger stadig over tabet af Margido, men forsøger at få bedemandsforretningen til at køre videre og det driver hende fremad.

Hendes identitet er alligevel splittet imellem opvæksten med moren og den nyfundne del af farens familie, der har præget voksenliet. Hun bruger sin tid på farfaren, der lever sit lille bitte liv på plejehjemmet og som ikke orker at udvide sin horisont. Og hun vil også gerne rumme Erland og Krumme og deres store regnbuefamilie, der til dagligt lever deres liv i København. Men hvordan er man Torunn i et liv, der på mange måder er stykket sammen af tilfældigheder og andres behov og beslutninger.

Der er stof til mange flere bøger i serien om Neshovfamilien, der er alt for mange historier vi endnu ikke har hørt, så det er virkelig trist, hvis denne bog er det sidste punktum i fortællingen.

Anne B. Ragde er norsk forfatter og tekstforfatter og har skrevet en lang række bøger til både børn og voksne. Hendes Berlinerpopler-bøger blev det store og velfortjente gennembrud og bøgerne er udkommet på 23 sprog.

Her er link til vores anmeldelser af andre af forfatterens romaner.

Anne B. Ragde, Datteren, Rosinante, 348 sider, 2019, på dansk ved Camilla Christensen