Anne-Cathrine Riebnitzsky blev hædret til Lindhardt og Ringhofs efterårsreception med prisen, der er opkaldt efter den ene af forlagets stiftere.

Forfatter Anne-Cathrine Riebnitzsky modtog torsdag eftermiddag Otto B. Lindhardt Prisen 2023 ved Lindhardt og Ringhofs efterårsreception på forlaget.

– Du skriver med hjertet – men også med stor viden og indsigt, som når du i Vindens port, der blev nomineret til Jyllands-Postens litteraturpris, lader din hovedperson være en muslimsk borgherre i 1300-tallet under de barbariske kristne korstog, sagde skønlitterær direktør Sune de Souza Schmidt-Madsen i sin tale til Riebnitzsky:
– Din indsigt baserer du på benhård research – du rejser til Idar-Oberstein for at studere de finere finesser i smaragdslibning, eller kører ud midt om natten for at vidne en hest fole, så du kan beskrive det i dine ord (…) Vi der kender dig, bukker os i støvet og beundrer dig for det. Det er sjældent, Anne-Cathrine, det er endda meget sjældent, at møde et menneske som dig, og derfor er det med største ære at kunne give dig den her pris. Vi er så stolte af, at du skriver dine bøger her hos os.

Med hæderen følger 50.000 kr., og flere af forlagets største forfattere har modtaget prisen gennem tiden heriblandt Leif Davidsen, Knud Romer, Michael Katz Krefeld, Mich Vraa, Steffen Jacobsen, Merete Pryds Helle, Maren Uthaug, Thomas Korsgaard og Lone Theils.

Forinden havde adm. direktør Lars Boesgaard budt velkommen til efterårsreceptionen ved at mindes en af forlagets store forfattere og tidligere vinder af Otto B. Lindhardt Prisen, Jørn Riel, som døde i august, 92 år gammel.

– Derfor genlæste jeg den lille tekst, han skrev til forlaget i den bog, vi udgav i anledning af 50-års jubilæet i 2021. Her fortæller han om sit første møde med Otto Lindhardt og Gerd Ringhof i sin tid. ‘Det blev et meget hyggeligt møde, som startede ved ti-tiden, hvor de to herrer foreslog at indlede sammenkomsten med en Gammel Dansk og således gjorde det til en mærkedag. Venskab opstod, bøger fødtes og fik et dejligt hjem’, citerede Boesgaard:

– For sådan vil vi jo gerne have, at det skal være at udkomme på Lindhardt og Ringhof. At hver udgivelse er en mærkedag. At venskaber opstår. Og at både bøger og forfattere får et dejligt hjem, sagde Boesgaard.

Foto: Simon Klein Knudsen