Forfatteren får prisen og de medfølgende 25.000 kroner for sin historiske roman “Margrete I”.

På litteratursiden.dk kunne man livestreame overrækkelsen og se, at det var Anne Lise Marstrand-Jørgensen, som blev årets vinder af DR Romanprisen.

Vinderbogen, Margrete I”, er et psykologisk drama om en kvinde, der blev giftet bort som 10-årig, gik frygtløst efter magten og for hvem det lykkedes at samle Norden. Samtidig er det historien om en ung kvinde, der trodser rammerne for et kvindeliv i middelalderen.

Det er anden gang, at Anne Lise Marstrand-Jørgensen bliver nomineret. Første gang var i 2011, hvor prisen gik til Birgitte Kosovic.

De fem andre nominerede va: Stine Askovs roman ’Katalog over katastrofer’, Malene Ravns ’Hvor lyset er’, romanen ’Penge på lommen’ af Asta Olivia Nordenhof, Peder Frederik Jensens ’Det Danmark du kender’, Stine Pilgaards ’Meter i sekundet’.

DR har uddelt sin romanpris siden 1999, og i år har det helt og holdent været flertallet i DR Romanklubberne, der har afgjort, hvem der skulle have prisen og de medfølgende 25.000 kroner. Tidligere år har en læserjury valgt årets vinder blandt de tre romaner med flest stemmer.

Kilde: DR

Foto: Les Kaner