Anne Mette Hancock debuterede i 2017 med romanen ’Ligblomsten’, og Det Danske Kriminalakademi kårede hende efterfølgende som årets debutant. Hun fulgte op med ’Mercedessnittet’, og nu har vi så 3. bind i serien om Louise …

Anne Mette Hancock debuterede i 2017 med romanen ’Ligblomsten’, og Det Danske Kriminalakademi kårede hende efterfølgende som årets debutant. Hun fulgte op med ’Mercedessnittet’, og nu har vi så 3. bind i serien om Louise Kaldan, journalist på et af de større københavnske dagblade, og hendes gode ven, drabsefterforskeren Erik Schäfer.

Så konstellationen er klassisk – en kvindelig journalist, der følger politiets arbejde tæt, og en mandlig politimand, der både kan have brug for pressen, men heller ikke må røbe for meget. Det giver ofte en god dynamik, hvor journalisten bider sig fast og forfølger politiets arbejde og tit også indgår i efterforskningen. Hos Hancock er relationen næsten for tæt. Schäfer og hende er venner i en grad, hvor man nogle gange tænker, at efterforskeren i virkelighedens verden nok ville have holdt journalisten lidt længere fra livet, uanset hvor tæt venskabet er.

I ’Pitbull’ er det journalisten, der kommer på sporet af noget mystisk og får mistanke om en forbrydelse. Og ganske længe er det Kaldan selv, der graver spor efter spor op af jorden. Under sin research hos Røde Kors’ vågeservice er hun blevet personligt engageret i den døende Jan Fischof. Han er vitterligt på det sidste, men har sine klare øjeblikke. I et af disse fortæller han, at han frygter døden, da der sikkert ikke er plads til ham i himlen. Han har gjort noget frygteligt og er plaget af sin sorte samvittighed. Kaldan vil gerne hjælpe ham, så han kan få sjælefred, og hun rejser derfor i rasende fart til Sønderjylland for at finde ud af, hvad der gennem sig bag et dødsfald på en mand, de lokale kalder Pitbull. Fischof har ikke langt igen, så Kaldan har fart på. Hele bogen udspilles over fire dage, og det giver fortællingen et fint tempo. Der er selvfølgelig ugler i mosen, for flere unge kvinder er forsvundet fra området. Der er mistanke om trafficking og menneskehandel, men måske er der noget helt andet på spil. Det lugter af mord.

Man er godt underholdt hele vejen i ’Pitbull’, mens lag på lag skrælles af de mange løgne og fortielser, som omgærder fortiden og pigernes mystiske forsvinden. En kærlighedshistorie med en tidligere flamme virker underligt konstrueret og unødvendig for historien, men Hancock har konstrueret et solidt plot med en dejlig overraskende afslutning på intrigerne.

Anne Mette Hancock: Pitbull. Lindhart og Ringhof. 340 sider.