”Antons naboer” er en af bøgerne i en serie, der handler om drengen Anton. I denne bog møder vi igen Anton, der er en dreng i børnehave-alderen. Han bor i et hus og på hver side er der naboer, der er meget forskellige, men som også har meget tilfælles. Naboen til venstre er en lyshåret […]

”Antons naboer” er en af bøgerne i en serie, der handler om drengen Anton.

I denne bog møder vi igen Anton, der er en dreng i børnehave-alderen.

Han bor i et hus og på hver side er der naboer, der er meget forskellige, men som også har meget tilfælles.

Naboen til venstre er en lyshåret dame, der hedder Helle, hun har glat lyst hår, Anton synes hun dufter af blomster, hun taler meget og elsker lyse farver som lyserød og syren. Naboen til højre er en helt anden dame, der hedder Mahoni, der ikke har boet der ret længe. Mahoni har mørk hud, flot kruset hår og elsker musik. Mahoni har på en globus vist Anton, hvor hun oprindeligt kommer fra – og det er et land i Afrika, som Anton har fundet ud af ligger meget langt væk.

Selvom de to kvinder er meget forskellige har de også meget tilfælles. De kan f.eks. begge to lide den samme slags the og de holder begge to vældig meget af Anton.

”Antons naboer” er en illustreret børnebog, der egner sig bedst til mindre børn. Der er mange illustrationer og ikke meget tekst. Til gengæld er der tale om en opbyggelig bog om, at vi alle sammen er forskellige og at det er helt i orden at være det – og at man sagtens kan leve sammen trods disse forskelligheder.

”Antons naboer” er en let læst bog, en ganske fin bog, som er lærerig og underholdende på samme tid. Illustrationerne hører ikke til de mest fantastiske jeg har set i en børnebog, men de er heller ikke forfærdelige.

En lille og glimrende bog, der kan lære børn, at acceptere forskelligheder.

Lån bogen på Bibliotek.dk