»Nye bøger« – debat

Læserbrev:Kære Søren MelgaardDu opfordrer i Bogmarkedet 22/23 til, at Katalogudvalget tænker nyt ved at tænke gammelt, og minder om de faglige boglister fra Bogtjenesten.Det nye Nye Bøger er netop nyt ved at tænke gammelt: Det er en fuldstændig registrant over en række sammenhængende emner (skønlitteratur og kulturlitteratur). Den er så tilsat annoncer, tekster og...

Læserbrev:
Kære Søren Melgaard
Du opfordrer i Bogmarkedet 22/23 til, at Katalogudvalget tænker nyt ved at tænke gammelt, og minder om de faglige boglister fra Bogtjenesten.
Det nye Nye Bøger er netop nyt ved at tænke gammelt: Det er en fuldstændig registrant over en række sammenhængende emner (skønlitteratur og kulturlitteratur). Den er så tilsat annoncer, tekster og illustrationer, så kataloget bliver tiltalende og afvekslende.
Nye Bøger er altså på ingen måde »en lidt mere omfattende tekstudgave af efterårets kommercielle kataloger«.
Det er i dag ikke nødvendigt at bruge Nye Bøger som klassifikationssystem, fordi vi har Boghandelens Varegrupper, så også lørdagspigen i BiBi eller Boghandlerdata kan se, hvor bogen skal være. Men det er nødvendigt med Nye Bøger, for at kunderne kan se det brede udvalg.
Helt nyt er, at vi i dag kan producere et sådant katalog ud fra databasen i BiBi.
Det betyder, at vi kan lave et langt mere pålideligt katalog; men det betyder også, at vi har teknikken til at lave andre tilsvarende kataloger: Naturbøger, Geografi og Rejser, Paperbacks, Børnebøger, eller hvilke emner, I nu gerne vil have kataloger om.
Grundlaget for det hidtidige Nye Bøger findes ikke, så forhåbentlig kan vi få en diskussion om de nye perspektiver for markedsføring, som tegner sig med vores forbedrede database.
Nr. 26/27 2001

Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere