Året med 13 måneder

  • Nye udgivelser
  • 28/10/2020
  • Gutkind

Forfatter: Åsa Linderborg
Originaltitel: Året med 13 månader
Originalsprog: swe
På dansk ved: Lisbet Kjær Johansen
Sider: 420
Omslag: Hæftet
Forlag: Gutkind

"Året med 13 måneder" er en dagbog, der strækker sig fra efteråret 2017 til efteråret 2018. Det er et dramatisk år i Sverige med voldsomme debatter omytringsfrihed, #MeToo og krisen i Det Svenske Akademi. 

Det er også en turbulent tid i Åsa Linderborgs liv. Som Aftonbladets kulturchef indtager hun sin egen kontroversielle position i debatterne. Et par måneder inden hun fylder 50, bliver hun forladt af manden, hun elsker. Fire dage senere anklages hun for at være medskyldig i et selvmord. 

Linderborgs dagbog er en polemisk skildring af den svenske offentlighed og af mediernes magt. Men den er også et portræt af en kvinde, der må forholde sig til tvivl, tab og den uundgåelige aldring – alt imens hun står i begivenhedernes centrum.

Om forfatteren:

Åsa Linderborg (f. 1968) er svensk journalist, forfatter og historiker. Hun slog igennem som forfatter med den selvbiografiske "Mig ejer ingen" (da. 2008), som skildrede en opvækst med en far, der var alkoholiseret metalarbejder og mistede sit job som følge af globaliseringen. Den blev en stor publikumssucces og blev nomineret til Augustprisen i 2007. Mellem 2007 og 2019 var hun kulturchef på Aftonbladet.

Fakta om bogen
Titel: Året med 13 måneder
Forfatter: Åsa Linderborg
Originaltitel: Året med 13 månader
Originalsprog: swe
På dansk ved: Lisbet Kjær Johansen
Sider: 420
Omslag: Hæftet
Forlag: Gutkind


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere